Bayraklı'da Hıdırellez coşkusu Doğançay'da yaşanacak
Bayraklı Belediyesi, baharın müjdecisi Hıdırellez coşkusunu 3-4 Mayıs tarihlerinde Doğançay’da kutlamaya hazırlanıyor.
Bu kapsamda festival korteji, yöresel stantlar, dans gösterileri, eğlenceli aktiviteler, spor müsabakaları ve konserlerle dolu geleneksel festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Festivalin finali Sabahat Akkiraz ve Hüseyin Uğurlu konseriyle taçlanacak. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Tüm İzmirlileri Hıdırellez Festivalimize bekliyoruz. Baharın coşkusunu hep birlikte yaşayalım” dedi.
ETKİNLİKLER VE YÖRESEL ÜRÜNLER ŞENLİĞE RENK KATACAK
Birliğin, beraberliğin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez, Bayraklı Belediyesi tarafından Doğançay’da düzenlenecek birbirinden eğlenceli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda iki gün sürecek festival kapsamında 3 Mayıs Cumartesi saat 10.00 itibarıyla Doğançay Mahallesi Meydanı'nda stantlar kurulacak. Şenlikte, yöre halkının ürettiği organik ürünler, zeytin, zeytinyağı, bal, gözleme ve ayran gibi yöresel lezzetler satışa sunulacak. Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi üyeleri ve semt merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri olan takı, tasarım ve aksesuarlar da stantlarda beğeniye sunulacak. Etkinlikler kapsamında, binlerce yıllık geçmişe sahip tohumların nasıl saklandığını öğretmek amacıyla tohum topu atölyesi düzenlenecek ve katılımcılara tohumları toprakla buluşturma süreçleri aktarılacak. Çocuklar için karikatür çizim atölyesi oluşturulacak, hint kınası, sim çizimi ve yüz boyama etkinlikleri de şenliğe renk katacak. Bayraklı Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenecek survivor parkuru, çuval yarışı, halat çekme yarışmaları, basketbol ve penaltı atışları ise heyecan dolu anlar yaşatacak.
SABAHAT AKKİRAZ VE HÜSEYİN UĞURLU SAHNE ALACAK
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın katılımıyla Hıdırellez çiçek korteji yürüyüşü bando eşliğinde konser alanından başlayarak tüm köy meydanında coşkuyla gerçekleşecek. Şenlik alanında temsili bir dilek ağacına dilekler asılacak ve özel olarak hazırlanan fotoğraf çekim alanında ziyaretçiler anılarını ölümsüzleştirebilecek. Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları Roman Ekibi de özel bir gösteri sunacak. Şenliğin ilk günü 3 Mayıs Cumartesi akşamı 20.00'da halk müziği sanatçısı Erkan Demir ve ekibi sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. Şenliğin finalinde ise, 4 Mayıs Pazar saat 20:00’da Sabahat Akkiraz ve Hüseyin Uğurlu dillerden düşmeyen türkülerini sevenleri için seslendirecek. Etkinlikler, geleneksel Hıdırellez ateşinin yakılmasıyla sona erecek.
HERKESİ DOĞANÇAY'DAKİ ŞENLİĞİMİZE BEKLİYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, tüm İzmirlileri Hıdırellez festivaline davet ederek, "Bereketi, barışı ve umudu simgeleyen Hıdırellez coşkusunu birlikte yaşayalım. Baharın hepimize huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde kutlayacağımız Hıdırellez coşkusuna ortak olmak için tüm İzmirlileri 3-4 Mayıs Cumartesi ve Pazar günü Doğançay'daki festivalimize bekliyoruz" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kültürpark'ta Hıdırellez coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın başlangıcının, doğanın uyanışının sembolü Hıdırellez’i...
Dikili’de Hıdırellez coşkusu
İzmir’in Dikili ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, gün boyu süren etkinlikler ve akşam...
Baharın Kalbi Balçova’da Atacak: Hıdırellez Coşkusu Başlıyor
Balçova Belediyesi, Hıdırellez’i müzik, dans ve dayanışma ruhuyla karşılamaya hazırlanıyor.
BELEDİYE Haberleri
Tümüİzmir’de mezarlıklarda yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.
Urla Belediyesi'nden bank üretiminde 10 milyon TL'lik...
Göreve geldiği günden bu yana mali disiplini esas alan yönetim anlayışıyla geçmiş dönemden kalan...
Karşıyaka’da rehberli turlar yeni rotayla devam ediyor:...
Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında başlattığı rehberli turlara,...
Konak’ta dikkat çeken istihdam hamlesi: Kadınlar...
Konak Belediyesi’nin kadın istihdamına ayrı bir pencere açacak Kaynak Operatörlüğü Kursu,...
Efes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
Körfez’e açılan Poligon Deresi’nde dip temizliği
İzmir Körfezi’ne ulaşan en önemli yağmur suyu hatlarından biri olan Poligon Deresi, İZSU’nun...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Konak Tramvayı’nda nefes kesen tatbikat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda güvenliği en üst düzeyde tutmak amacıyla Konak...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
TeosFest 2026, "yarın 2027 için başlıyoruz" mesajıyla...
Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği...