Bayraklı’nın kentsel dönüşümünde yeni dönem
Bayraklı’da göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın talimatıyla çok kısa sürede yoğun mesai harcanarak hazırlanan Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerini kapsayan revizyon imar planı, İzmir Büyükşehir Meclisi’nde onaylandı.
Geçtiğimiz dönemde yapılan ve mahkeme kararıyla iptal edilen planla ilgili itiraz gerekçeleri yeni planda ortadan kaldırıldı, kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “60 hektarlık alan ile ilgili mahkemenin verdiği iptal kararının gerekçeleri üzerinde yeni düzenlemeler yaparak hızla revizyon imar planı çalışmalarımızı tamamladık ve Büyükşehir meclisimizden geçirdik. Daha modern, güvenli ve konforlu yapılara ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın göreve gelir gelmez yoğun mesai harcadığı konuların başında gelen kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor. Söz konusu alanda 2022 yılında yapılan plana gelen itirazlar neticesinde, mahkemenin iptal kararıyla ilgili gerekçeleri yeni planda giderildi. Büyükşehir Meclisi’nce onaylanarak imza sürecinin ardından bir ay askıda kalacak planlara itiraz gelmemesi halinde yeni revizyon imar planı kesinleşerek yürürlüğe girecek.
“İTİRAZ GEREKÇELERİNİ ORTADAN KALDIRDIK”
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “İzmir deprem bölgesinde ve depreme dayanıklı yapılar için hepimize ciddi görevler düşüyor. Bayraklı zemin olarak en riskli ilçelerin başında geliyor. Dönüşümün gerçekleşememe sebebi belediye ya da planlar değil, yüzde 5 inşaat artışı getirdiğimiz yerlere mahkemeler, “donatısı karşılanmayan hiçbir yerde artış yapılamaz” diyor. İnşaat artışı vermeden de vatandaş evini nasıl dönüştürecek? 2 katlı yerler var planlarda ama buralara 4-5 kat yapılmış, imar barışından da faydalanılmış. Dönüşümde 2 kat yapabilecek ve birini de müteahhide verecek. Siyasi popülizmi bir kenara bırakalım. İnsanlar bu şekilde dönüştüremeyeceği için depremde belki de evlerinin yıkılabileceğini bile bile orada yaşamaya devam ediyor. 100 metrekarenin maliyeti 2 milyon lira, kredi çektiğinizde aylık ödemesi 60 bin lira oluyor. Ayda 60 bin lira krediyi ödeyebilecek insan zaten o şartlarda orada yaşamıyor. Bu sebeple istinaf süreci devam ederken, hızla mahkemenin iptal nedenlerini çözecek bir planlama çalışması yaptık.
Değiştirebildiğimiz ölçüde yeni bir planlama sürecine girdik. Ada bazında yerinde dönüşebilen alanlar geliştirerek birlikte uygulama yapılacak alanları olabildiğince küçülttük. Yeni planda 26 uygulama alanını 31’e yükselttik. Her biri kendi içinde dönüşebilecek bağımsız uygulama alanlarından oluşuyor. Biliyoruz ki; buralarda yaşamak tercih değil, mecburiyet. Bunu gidermek üzere yetki ve imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Mutlu Çocuklar’da yeni dönem kayıtları başladı
Konak Belediyesi’nin 3-5 yaş grubu çocuklara yönelik ücretsiz hizmeti Mutlu Çocuklar Oyun Evleri...
Trafikte Yeni Dönem Başladı
Trafikte yeni dönem resmen başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle alkollü araç...
Karabağlar'da Kentsel Dönüşüm Başladı
Karabağlar Belediyesi, Osman Aksüner Mahallesi’nde yürütülen 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi...
BELEDİYE Haberleri
TümüKonak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
TeosFest 2026, "yarın 2027 için başlıyoruz" mesajıyla...
Seferihisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar ’da zabıta memurları yemin ederek görevlerine...
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
Spor okullarında voleybola yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz spor okullarında voleybol eğitimi alan çocuklar, hem...
Tarihi çarşının nasırlı elleri mirasın son bekçileri
Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bıçakçılıktan sıcak...
Bornova’ya 7 dönümlük cennet bahçesi
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün...
Buca Metrosu’nda dev adım
İzmir tarihinin en büyük yatırımında çalışmalar hız kesmiyor.
Urla Belediyesi’nden ücretsiz üniversite tercih danışmanlığı
Urla Belediyesi, Urla Gençlik Eğitim Merkezi çatısı altında üniversite tercih döneminde...
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...