BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.396 %1,23 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.333,87 %2,79 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Bornova’da perde kursiyerler için açıldı

Bornova’da perde kursiyerler için açıldı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun düzenlediği Kursiyer Oyunları Festivali başladı.

0Yorumlar
Bornova’da perde kursiyerler için açıldı

31 Mayıs’a kadar sürecek festivalde çocuk, yetişkin ve personel kursiyerlerden oluşan gruplar toplam 8 oyunla 24 kez sahne alacak.

Başkan Ömer Eşki, tiyatronun toplumla bağ kurmada önemli bir araç olduğunu vurgulayarak, tüm oyunların ücretsiz sahneleneceğini belirtti.

8 oyun, 24 gösterim, tamamı ücretsiz

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kursiyer Oyunları Festivali, bu yıl da tiyatroseverlerle buluştu. 31 Mayıs’a kadar sürecek festival, yetişkin, çocuk ve personel kursiyerlerin hazırladığı 8 farklı oyunla tiyatro sahnelerini şenlendiriyor.

Oyunlar, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi ve BBŞT Akademi olmak üzere üç ayrı noktada toplam 24 kez izleyiciyle buluşacak.

“Ayak Bacak Fabrikası” ayakta alkışlandı

Festivalin açılışı, yönetmenliğini Hakan Onat’ın yaptığı ve Türk tiyatrosunun toplumcu gerçekçi klasiklerinden biri olan “Ayak Bacak Fabrikası” ile yapıldı.

Sermet Çağan’ın 1963’te kaleme aldığı eser, halkı sömüren yönetsel güçleri hicveden kurgusuyla izleyiciden tam not aldı. İki perdeden oluşan oyun, Sevda Şener Sahnesi’nde kapalı gişe sahnelendi.

Başkan Eşki: “Kursiyerler sahnede geleceğimizi aydınlatıyor”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BBŞT’nin yalnızca bir tiyatro okulu değil, aynı zamanda bir dayanışma ve ifade alanı olduğunu vurguladı.Kendisinin de üniversite yıllarında BBŞT’nin kursiyeri olduğunu hatırlatan Başkan Eşki, “Tiyatroyu yalnızca bir sanat dalı olarak değil, demokrasinin, düşünmenin ve toplumsal farkındalığın en güçlü araçlarından biri olarak görüyoruz. Kursiyerlerimiz sahnede yeteneklerini sergilerken, aynı zamanda kentimizin kültürel geleceğine ışık tutuyorlar. Kültür ve sanata erişim herkesin hakkıdır. Bornova’da hiçbir perde sadece belirli kesimler için açılmaz. Her yurttaşımız bu sahnelerde kendini görebilmeli, ifade edebilmeli. Bugün, aramızda olmayan ama her zaman kalbimizde yaşayan çok kıymetli bir ismi, Rafet Gücoğlu hocamızı saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi.

Çocuklar ve personel de sahnede

Festival yalnızca yetişkinlere değil, çocuk ve belediye personeli kursiyerlere de sahne deneyimi sunuyor. Çocukların sahneleyeceği “Doğ Güneşim Doğ” ve “Narina Serüveni” oyunları 24, 25 ve 31 Mayıs tarihlerinde matine saatlerinde oynanacak. Belediye çalışanlarının sahneye koyduğu “Artesimisin Son Gecesi” ise 22-25 Mayıs tarihleri arasında dört gün boyunca Sevda Şener Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.Festivalin kapanışı “döngü” ileFestivalin kapanışı, BBŞT Akademi’de sahnelenecek olan “Döngü Dans Tiyatrosu Kursiyer Gösterisi” ile 28 ve 31 Mayıs’ta gerçekleşecek. Festivalin diğer oyunları arasında “Bizim Cesur Mikşa”, “Cimri Gençlik” gibi dikkat çekici yapımlar da yer alıyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Başkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...

Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

5 gün önce

Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...

5 gün önce

Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...

Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...

5 gün önce

Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması

Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...

5 gün önce

Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor

Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...

5 gün önce

Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı

Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...

5 gün önce

Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...

Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...

5 gün önce

Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...

Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...

5 gün önce

Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği

Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...

5 gün önce

Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...

Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...

5 gün önce

Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm

Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...

5 gün önce

İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...

5 gün önce