Buca Belediyesi’nden topraksız tarım uygulamaları
İzmir’in merkezinde en fazla tarımsal araziye sahip ilçe olan Buca, sürdürülebilir tarım konusunda atağa geçti.
Kaynaklar’daki 2 bin metrekarelik serada topraksız tarım uygulamalarına başladıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, minimum su tüketimiyle maksimum ürün elde edeceklerini söyledi. Buca Belediyesi, sürdürülebilir tarıma öncülük etmek ve mevcut tarım potansiyelini modern tekniklerle güçlendirmek amacıyla yeni çalışmalara imza atıyor. Belediye, Kaynaklar’daki 2 bin metrekarelik serasında, dikey tarım teknolojilerini kullanarak topraksız tarım gerçekleştiriyor. Topraklı tarıma göre daha ekonomik olan ve daha az el emeği gerektiren teknik sayesinde Buca’da tarımsal alanda büyük bir atılım gerçekleştirilecek.
MİNİMUM SU TÜKETİMİ MAKSİMUM ÜRÜN
Seradaki çalışmaları yerinde inceleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, minimum su tüketimini sağlayarak maksimum ürün elde etmeyi planladıklarını ifade etti. Sistemi, “Topraksız tarıma oranla dört kat daha fazla ürün alınabilecek verimli bir sistem” olarak tanımlayan Başkan Görkem Duman, “Seramızda kullandığımız suyu tekrar kullanım için depoluyoruz. Aynı zamanda yağmur suyu hasadı yapıyoruz, çatımızdan gelen suyu depoluyoruz ve tarımsal üretimde kullanıyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerle Kent Lokantamıza mali anlamda destek olacağız. Burada yetiştirdiğimiz ürünlerin bir kısmını ise ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtacağız” diye konuştu.
FİDE ÜRETİMİ DE YAPILACAK
Aşırı veya beklenmedik hava olaylarında yetiştirilen ürünlerin daha az etkilendiği uygulama kapsamında öncelikli olarak fasulye üretimi gerçekleştiren Buca Belediyesi, ardından salatalık ve sırasıyla domates, marul yetiştirmeyi planlıyor. Üretim ile 5 ay boyunca her gün 500 kilo salatalık, 250 kilogram fasulye alınabilecek. 16 bin metrekarelik alanda bulunan diğer bir serada ise çiçek ve fide üretimi yapılabilecek.İlçede hayvancılıkla uğraşan köylülere destek olabilecek çalışma ile aynı alandaki hasıl tesisinde buğday ve arpa çimlenmesi sağlanarak, bölgedeki hayvanlara taze ot desteği verilerek hayvanların süt artırımına katkıda bulunulacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Alaşehir’i çoşturacak projede 1. Kısım tamamlandı Damla...
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı...
Onarıcı tarım için Bornova’da güçlü buluşma
Adıyaman Üniversitesi Onarıcı Tarım Uygulamaları Proje Ekibi, Bornova Belediyesi Ekolojik Kent...
Ayvalık’tan tarım manifestosu
AGROAYVALIK 2026 Ayvalık Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında düzenlenen Zeytin Üretim Zirvesi,...
BELEDİYE Haberleri
TümüBaşkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...
Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...
Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...
Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...
Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...
Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor
Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...
Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı
Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...
Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...
Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...
Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...
Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...
Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...
Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...
Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...
Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...
İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...