BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.321,98 ₺/gr %0,28 Bitcoin $77.590 %0,67 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,02 ₺ %0,06 Sterlin 67,15 ₺ %0,11 Gümüş 79,98 ₺/gr %1,43 Ethereum $2.294,57 %1,66 İsviçre Frangı 60,94 ₺ %0,26 Kanada Doları 35,74 ₺ %0,05 Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,32 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,28
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Buca’da sosyal belediyeciliğin kalbi Gençlik Merkezleri’n...

Buca’da sosyal belediyeciliğin kalbi Gençlik Merkezleri’nde atıyor

Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezleri ile üniversite öğrencilerinin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarında yanlarında olmayı sürdürüyor.

0Yorumlar
Buca’da sosyal belediyeciliğin kalbi Gençlik Merkezleri’nde atıyor

 Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, “Üniversite kenti Buca’mızda genç arkadaşlarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için özenle hizmet üretiyoruz” dedi.Buca Belediyesi’nin Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezleri, binlerce üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü ilçede gençlerin yaşamına değer katmaya devam ediyor. 18-29 yaş arasında Buca’da ikamet eden gençler ve ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ücretsiz olarak yararlandığı merkezlerde, çamaşırhaneden ders çalışma alanlarına, kütüphaneden spor salonlarına kadar öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarına yönelik alanlar bulunuyor.

 “DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAKTAN MUTLUYUZ”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Buca’da sosyal belediyeciliğin kalbinin Gençlik Merkezleri’nde attığını ifade ederek, “Üniversite kenti Buca’mızda genç arkadaşlarımıza en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için özenle hizmet üretiyoruz. Öğrencilerimiz merkezlerimize geldiklerinde hemen hemen tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında giderebiliyorlar. Yaşamlarının en kıymetli dönemlerinde onlarla dayanışma içerisinde olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Gençlerimizin potansiyellerini açığa çıkararak sosyalleşmelerini sağlayacak güvenli ve ilham verici alanlar oluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KENT LOKANTASI BÜTÇELERİNE KATKI SUNUYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi karşısında yer alan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde, play station, langırt ve bilardo masasının bulunduğu oyun odası,  günde 100 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip 7 adet ev tipi çamaşır makinesi, 7 adet ev tipi kurutma makinesi, 2 adet sanayi tipi çamaşır ve kurutma makinesinden oluşan çamaşırhane bulunuyor. 1. katta bowling salonu ile koşu bandı, ağırlık aletleri, soyunma odasından oluşan fitness salonu yer alıyor. Merkezin 3. katı ise cep sinemalarının katı olarak belirlendi. Salonlardan ikisi sadece cep sineması olarak, biri de hem sinema hem de tiyatro salonu olarak kullanılıyor. Öte yandan, merkezin giriş katında yer alan Kent Lokantası ve Üzüm Cafe de uygun fiyatlı menüleri ile gençlerin beslenme ve sosyalleşme ihtiyaçlarını bütçelerini zorlamadan karşılamalarını sağlıyor. Kent Lokantalarında uygulanan “Askıda Yemek” uygulaması ise öğrencilere ücretsiz yemek imkânı sunarak ekonomik zorluklarla mücadele eden gençlere can suyu oluyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Karşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu

Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...

14 saat önce

Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...

16 saat önce

Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları

Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...

17 saat önce

Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu

Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...

17 saat önce

Konak’ta vergi ödeme kolaylığı

Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...

18 saat önce

Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak

Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...

19 saat önce

Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...

19 saat önce

Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı

Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...

19 saat önce

Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor

Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...

20 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...

20 saat önce

İzmir trafiğine iki yeni nefes

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...

20 saat önce

İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...

1 gün önce