BIST 100 12.122,94 %2,03 Altın 6.486,28 ₺/gr %1,48 Bitcoin $83.371 %2,63 Dolar 49,20 ₺ %0,05 Euro 55,12 ₺ %0,54 Sterlin 65,04 ₺ %0,43 Gümüş 94,34 ₺/gr %2,78 Ethereum $2.569,19 %4,56 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,51 ₺ %0,31 Avustralya Doları 34,26 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,10 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,68 Çin Yuanı 7,34 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Buca’da üniversitelilere tam destek

Buca’da üniversitelilere tam destek

Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz hizmetlerle sosyal belediyecilikte fark yaratırken yeni eğitim öğretim döneminde de kapılarını gençler için sonuna kadar açıyor.

haber-merkezi
Buca’da üniversitelilere tam destek

Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, “Gençlerimizin sadece derslerine odaklandığı, güvenle sosyalleşebildiği bir kenti inşa etmek adına tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Buca Belediyesi, İzmir’in en yoğun öğrenci nüfusunu barındıran ilçede üniversitelilerin eğitim ve sosyal hayat standartlarını yükseltmek adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçede yaşayan ya da yükseköğrenim gören 18 - 29 yaş arası tüm gençlere kapılarını ardına kadar açan Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezleri, çamaşır yıkama bölümlerinden sıcak bir çalışma ortamına, uygun fiyatlı yemekten kültür-sanat aktivitelerine kadar gençliğin tüm beklentilerine tek çatı altında yanıt veriyor.

Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, yapmış olduğu açıklamada genç odaklı belediyecilik vurgusu yaparak "Geleceğimizi emanet ettiğimiz üniversiteli kardeşlerimizin Buca’da kendilerini yalnız hissetmelerine asla izin veremeyiz. Eğitim hayatının getirdiği ağır ekonomik zorlukların farkındayız bu yüzden merkezlerimizde sunduğumuz her imkânla onların omuzlarındaki yükü bir nebze olsun hafifletmeyi en temel görevimiz kabul ediyoruz. Gençlerimizin sadece derslerine odaklandığı, güvenle sosyalleşebildiği bir kenti inşa etmek adına tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

EĞLENCE, SPOR VE BÜTÇE DOSTU TESİSLER

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi’nin karşısında konumlanan Tarık Akan Gençlik Merkezi, öğrencilere adeta eksiksiz bir yaşam alanı sunuyor. Günlük 100 kişinin faydalanabileceği yıkama alanında 7'şer adet ev tipi çamaşır ve kurutma makinesinin yanı sıra 2 adet sanayi tipi yıkama -kurutma ünitesi ücretsiz hizmet veriyor. Oyun konsolları, bilardo ve langırt bulunan oyun odasının yanı sıra 1. katta kurs odaları ve fitness salonu yer alıyor. Bu katta öğrenciler için dönem dönem latin dans kursları veriliyor. Merkezin 3. katında 2 adet cep sineması ile hem sinema hem tiyatro gösterimlerine uygun multi-fonksiyonel bir salon bulunuyor. Tesis bünyesindeki Kent Lokantası ve Üzüm Cafe bütçe dostu menüler sunarken, "Askıda Yemek" uygulamasıyla ekonomik zorluk çeken gençlere ücretsiz öğün imkânı sağlanıyor.

IŞILAY SAYGIN GENÇLİK MERKEZİ: ODAKLANMA VE ÇALIŞMA ÜSSÜ

DEÜ Buca Eğitim Fakültesi karşısında hizmet veren Işılay Saygın Gençlik Merkezi ise özellikle sınav dönemlerindeki gençlerin ilk adresi oluyor. Zengin kitap koleksiyonuna sahip merkez, 70 kişilik sessiz ve konforlu çalışma alanıyla verimli bir akademik ortam sunuyor. Merkezde günde ortalama 60 öğrencinin faydalanabileceği, içerisinde 6 çamaşır ve 6 kurutma makinesinin bulunduğu çamaşır odası ise aralıksız hizmet veriyor.



Kaynak: haber-merkezi

BELEDİYE Haberleri

Tümü

İzmirli güreşçiden Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, Hırvatistan’daki Balkan...

1 gün önce

Gençlik Şenliği, gençlerin enerjisini İzmir’e yayıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Genç İzmir Gençlik Şenliği”, renkli...

1 gün önce

Buca’da kursiyerlerden renkli bahçe buluşması

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kursiyerleri, düzenlenen bahçe buluşmasında...

1 gün önce

Kardeş Belediyeler Tepebaşı ve Ayvalık’tan Veri...

Ayvalık Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, olası afet ve olağanüstü durumlarda...

1 gün önce

Karşıyaka’da ‘Sancar Maruflu Sivil Akademisi’ başladı

Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla...

1 gün önce

Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Seminerleri başladı

Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği Meme Kanseri...

1 gün önce

Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...

1 gün önce

Buca'nın 2027 yılı bütçesi onaylandı

Buca Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi, 7 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Buca...

1 gün önce

Bornova’da ortak akıl dönemi

Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde halı sahanın da yer aldığı 19...

1 gün önce

İzmirli Muhammed Balkan ikincisi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, U20 Grekoromen Güreş...

1 gün önce

Kuş gözlemcileri Çakalburnu Lagünü’nde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, flamingolar ve tepeli...

1 gün önce

Zabıtadan kaçak döküme karşı koruma kalkanı

Çevre denetimindeki yetkisini güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat...

1 gün önce