CHP İzmir Hemşehrileri ile Sokakta Bayramlaşıyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı her sene geleneksel olarak yaptığı Kurban Bayramı bayramlaşma törenlerini bu yıl İzmir’in sokaklarına taşıdı.
Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ile başlayan ve CHP’ye yönelik operasyonlarla devam eden süreçte bayramlaşma törenlerini sokağa taşıyan CHP İzmir İl Başkanlığı, yaşanan sürecinde anti demokratik, hukuka aykırı ve milleti hedef alan bir süreç olduğunu dağıtılan el broşürleriyle vatandaşa anlatıyor.
Yapılan eyleme ilişkin konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu “sokaklara inerek İzmirliler ile hem bayramlaşıyor hem de 19 Mart’ta yapılan hukuk darbesi ve devamımdaki tüm adaletsizliklere karşı mücadelemizi bayramda da sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
“Milli İradenin Tutsak Olduğu Bir Bayram Daha” başlığıyla hazırlanan, Ekrem İmamoğlu ve tutuklu belediye başkanlarının fotoğraflarının bulunduğu broşürleri Menderes’te bayramlaştığı vatandaşlara dağıtan Aslanoğlu, açıklamasında şunları söyledi;
Memleket iktidar tarafından bunca adaletsizliğe, kumpasa, hukuksuzluğa gömülmüşken bize bayram gelmedi. Bunca suçsuz insan sarayın iktidarını kaybetme korkusuna kurban edilmeye çalışılırken bize bayram gelmedi. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuzca tutuklanması sonrasında dalga dalga büyüyerek devam ettirilen yasa tanımazlık ve hukuksuzluklar ortadayken bize bayram gelmedi. Ama ne korkar ne de bir adım geri atarız. Bu bayramda da sokaklardayız. Biz ne yaşarsak yaşayalım, bunca yokluğa, yoksulluğa, adaletsizliğe mahkum edilmişken güzel ülkemin her şeyin en iyisini hak eden insanlarının da bayram vesilesiyle yüzü gülsün isteriz elbette. Biz il örgütü olarak yaptığımız geleneksel bayramlaşma törenimizi sokaklara taşıdık. Sokakta karşılaştığımız vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, ulaşabildiğimiz her İzmirliye mücadelemize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.
Hazırladığımız broşürlerimizi de İzmirlilere dağıtarak, mücadelenin bitmeyeceğini ve kararlığımızı anlatıyoruz. Tüm İzmirlilerin bayramını bir kez daha kutluyorum. Tüm ülkede özgürlüğün, adaletin ve milli iradenin tutsaklıktan kurtulacağı gün büyük bir bayramı birlikte kutlayacağız. O gün için yılmadan ve yorulmadan mücadelemizi sürdüreceğiz.
CHP İzmir’in hazırladığı bayram süresince İzmirlilere dağıtılacak olan broşürde şu ifadeler yer alıyor;
MİLLİ İRADENİN TUTSAK OLDUĞU BİR BAYRAMA DAHA…
Bu ülkenin birliğinin, toplumsal barışımızın simgesidir bayramlarımız.
CHP olarak 19 Mart’ta başlayan, dalga dalga ve düşmanca bir tavırla sürdürülen hukuk darbesine karşı sokaklardayız.
Bu bayramda da sokaklara, milletimizin olduğu her yere giderek hem halkımızın bayramını kutluyor hem de milli iradeye karşı yapılan hukuksuzluklarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Darbe de asıl hedef Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP değil, Milletin ta kendisidir. Milli İradedir.
Yapılan Düşmanlık Milletedir.
Bu Millet, birilerinin saltanatı ve “emri hak vaki olana kadar” koltukta oturma sevdasına kurban edilmeyecek kadar kutsaldır. Bizler kutsalımıza sahip çıkmak, millete düşmanlık eden Saray iktidarına son vermek için bayramda da sokaklardayız.
Bizi yıldıracaklarını sananlar bilsin ki; mücadelemiz bayramımız gibidir. Vazgeçilemez, ertelenemez ve o kutlu gün gelinceye kadar da durdurulamaz.
Bayramınız Kutlu Olsun.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir’de engelli kedilere sıcak bir yuva
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşamını sürdüremeyecek özel gereksinimli kediler için...
Seçilmiş il yönetimleri, butlanın CHP örgütlerine...
CHP’de butlan sonrası görevden alınan il başkanları sokakta “seçilmiş yönetimler” olarak...
Hava soğuk ama kimse yalnız değil
Soğukların etkisini artırdığı İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ekipleri sokakta yaşadığı tespit...
BELEDİYE Haberleri
TümüBaşkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...
Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...
Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...
Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...
Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...
Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor
Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...
Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı
Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...
Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...
Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...
Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...
Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...
Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...
Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...
Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...
Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...
İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...