BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Hani taşeron sistemi bitmişti?

Hani taşeron sistemi bitmişti?

"Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Dayanışma Ağı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuvalet ve bebek bakım merkezlerinin temizliğini ve bakımını yapan E.Temizlik Şirketi'ne bağlı taşeron işçilerin sözleşmeleri son erdi. "Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Dayanışma Ağı" Taşeron işçileri, Egemenlik Binası'na yürüdü.

0Yorumlar
Hani taşeron sistemi bitmişti?


Yılın son günü,  İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuvalet ve bebek bakım merkezlerinin temizliğini ve bakımını yapan E. Temizlik Şirketi'ne bağlı taşeron işçiler, yeniden sözleşme imzalaması üzerine güvenceli çalışma hakları ve geçinebilecekleri bir ücret için taşerona karşı  Egemenlik Binası'na yürüdü. 

Egemenlik Binası önünde toplanan taşeron belediye işçileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.  

"Patronların Ensesindeyiz Belediye Emekçileri Dayanışma Ağı" adına açıklama yağan  Doğukan Bayar şunları söyledi:

"Bizler İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tuvalet ve bebek bakım merkezlerinin temizliğini ve bakımını yapan taşeron işçileriz. Sözde taşeronun yasaklandığı kamu hizmeti üreten bir kurumda yıllardır taşeron olarak çalışıyoruz. Maaşımız asgari ücret, güvencemiz yok. Her yıl girdi-çıktı yapılarak kıdem tazminatı hakkımız da gaspediliyor. 

Yıllardır bizlere güvence sözü veren yönetimler, koltuğa oturduğunda bizleri unutuyor. Genel başkanlar karşılıklı olarak ahkâm kesiyor. Biri 22.104 liraya 'Hayırlı olsun', diğeri 'Benim belediyemde en düşük maaş 30 bin olacak' diyor. Ancak biz işçiler 22.104 liraya sıcak-soğuk fark etmeksizin, günün 16 saati hizmet üretiyoruz. Sadece açıklanan rakama, yani 22.104 liraya... Bu maaşları da günü gününe alamıyoruz. Maaşlarımızı sorduğumuzda, 'Belediyeden para gelmedi' deniyor ama işi aksatmamamız için bize uygulanan baskı ve mobbing diz boyu oluyor. 

Binlerce insanın ihtiyacını giderdiği işyerlerimizde bir de yurttaşların tepkisiyle karşılaşıyoruz. Bu tepkinin bizle ilgili olmadığını bilmeyen İzmirliler, uygulamanın kendisine duydukları öfkeyi bize yönlendiriyor. Bu öfke çoğu zaman onur kırıcı ve küfür boyutuna ulaşan sözcüklere dönüşüyor. 

Biten yılla birlikte sözleşmelerimiz de bitiyor. Aylardır belediye yetkilileri sözlü biçimde bizleri taşeron çalışmaktan kurtaracaklarını söylüyor ancak yine değişen bir şey olmadı. Belediye, çalıştığımız şirket olan Eseray Temizlik şirketiyle sözleşme imzaladı. Biz bu şartlar altında çalışmak istemiyoruz; güvenceli çalışma hakkımızı, geçinebileceğimiz bir ücreti alana kadar buradayız. 

Maaşlar yatmadığında derin bir sessizliğe bürünen şirket ve belediye yöneticileri, hakkımızı aradığımızda en hızlı biçimde işten atmakla tehdit ediyor bizi... Biz iş yapmaktan kaçmıyoruz, ekmeğimize ve geleceğimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Hakkımızı alana kadar patronların ensesinde olacağımızı ve dayanışmayı büyüteceğimizi ilan ediyoruz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Başkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...

Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

6 gün önce

Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...

6 gün önce

Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...

Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...

6 gün önce

Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması

Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...

6 gün önce

Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor

Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...

6 gün önce

Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı

Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...

6 gün önce

Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...

Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...

6 gün önce

Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...

Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...

6 gün önce

Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği

Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...

6 gün önce

Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...

Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...

6 gün önce

Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm

Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...

6 gün önce

İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...

6 gün önce