Karşıyaka Belediyesi’den açıklama
İzmir’in tüm ilçelerinde çöp toplama hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların farkındayız ve bu durumdan dolayı derin bir üzüntü duyduğumuzu bilmenizi isteriz.
İzmir’in ve Karşıyaka’nın çöp sorunu konusunda bir açıklama yapmayı zorunlu buluyoruz:
İzmir’in günlük çöp yükü yaklaşık 5 bin ton! Bunun yaklaşık 3 bin tonu Harmandalı Düzenli Atık Depolama ve Enerji Üretim Tesisi’ne dökülüyordu. Ancak bu tesis, Danıştay kararıyla kapatıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerine günlük döküm için Bergama, Ödemiş ve Tire gibi farklı ilçelerdeki depolama alanlarını göstermiştir. Fakat Bergama’nın günlük kapasitesi 600 ton. Oysa yalnızca Karşıyaka’nın günlük çöpü 400 ton. Çevre ilçelerden gelen çöpler de burayı doldurduğu için kamyonlarımızı bu tesise yönlendirmekte büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
Karşıyaka Belediyesi olarak çöplerimizi bir süre Tire’deki geçici depolama alanına götürdük. Ancak vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine o alan da kapatıldı.
Karşıyaka Belediyesi olarak 13 çöp kamyonu ve yer altı konteynerleri için kullanılan 5 çaça kamyonuna sahibiz. Bir kamyonun depolama tesisine gitmesi, döküm için sıra beklemesi ve geri dönmesi neredeyse tam bir mesai gerektiriyor.
Normal şartlarda ilçemizde topladığımız çöpleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin turuncu tırlarına aktarmamız ve bu tırlar aracılığıyla bertaraf tesislerine göndermemiz gerekir. Ancak her ilçe için yeterli sayıda tır tahsis edilmediğinden, zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.
Özetle; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönlendirdiği ve Bakanlığın izin verdiği alanlarda depolama sağlıyoruz. Ancak bu alanların yetersizliği nedeniyle zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor. Depolama alanı bulamadığımızda, çöpleri kamyonlarımızda tutmak zorunda kalıyoruz. Bu da yeni çöpleri toplamamıza engel oluşturuyor. Bu süreçte Bakanlık tarafından da denetimler yapılmakta, idaremize idari yaptırımlar uygulanabilmektedir.
İlçe belediyelerinin sorumluluğu çöpleri toplamaktır. Çöplerin nakli ve bertarafı ise Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Bu sorun, yeni döküm yerlerinin belirlenmesi ile kalıcı olarak çözülecektir. Büyükşehir Belediyemizin de Bakanlık nezdinde yaptığı girişimlerin kısa sürede sonuç vereceğine inancımız tamdır.
Çöp sorunu, vatandaşlarımız kadar bizim için de olağanüstü bir durumdur. Hep birlikte bu zorlu süreci aşacak, Karşıyakamızı hak ettiği temizliğe kavuşturacağız. Bu süreçte gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla…
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
“Karşıyaka Gemisi” ilk kez Karşıyaka’ya geliyor!
Karşıyaka, Zafer Bayramı’nın 104. yılında tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Karşıyaka...
EGEŞEHİR’den soruşturmaya ilişkin açıklama: "Kurum ile...
Egeşehir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında...
Tunç Soyer’den cezaevinden dikkat çeken açıklama: 'Suç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Tunç Soyer, tutuklu bulunduğu...
BELEDİYE Haberleri
TümüKarşıyaka’da kadın yükümlüler için filografi ve dikiş kursu
Karşıyaka’da denetimli serbestlik kapsamındaki kadınlar için açılan filografi ve dikiş...
Karşıyaka’da temizlik ve mali disiplin açıklaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, temizlik hizmetlerindeki aksaklıkların 15 Kasım...
Gaziemir meclisinde 104 bin TL maaş ve mobbing iddiaları
Gaziemir Belediye Meclisi’nde MHP’li Selahattin Şahin, personel uygulamaları ve 104 bin TL’ye...
Orhanlı Erkence Zeytin Festivali üreticileri buluşturdu
Seferihisar’da düzenlenen 3. Orhanlı Köyü Erkence Zeytin Festivali, halk oyunları, yöresel ürün...
Konak’ta vergi ödeme kolaylığı
Konak Belediyesi, kasım ayı vergi ödeme dönemi kapsamında vatandaşların işlemlerini sıra...
Üç çeşit yemek 50 TL’den sunulacak
Ayvalık Belediyesi tarafından öğrencilerin uygun fiyatlarla sağlıklı ve doyurucu yemeklere...
Buca’da halk sağlığını hiçe sayan işletmeye geçit verilmedi
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Şirinyer’deki bir şarküteride son tüketim tarihi...
Yeşil Bodrum mandalini Amerika pazarına açıldı
Coğrafi işaretli yeşil Bodrum mandalini, ilk kez Miami'deki Türk içecek firmasına donuk zincirle...
Bornovalı minikler geleceğe kök salıyor
Bornova Belediyesi, çocukların gelişimini desteklemek ve onlara erken yaşta çevre bilinci...
Büyükşehir’den çiftçiye 30 bin zeytin kasası desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytini ve zeytinyağının üretimden hasada kadar her aşamada...
İzmir trafiğine iki yeni nefes
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı ile Karşıyaka-Çiğli hattında trafik yoğunluğunu...
İzmirli belediye memurlarının sendikasında seçim günü
Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, 3 Kasım’da genel kurul yapacak. Saat 10.00’da başlayacak seçimde...