BIST 100 13.767,40 %0,46 Altın 6.764,65 ₺/gr %0,90 Bitcoin $63.718 %0,43 Dolar 47,76 ₺ %0,06 Euro 55,14 ₺ %0,01 Sterlin 64,56 ₺ %0,08 Gümüş 101,38 ₺/gr %2,08 Ethereum $1.889,22 %0,73 İsviçre Frangı 58,79 ₺ %0,15 Kanada Doları 34,29 ₺ %0,02 Avustralya Doları 33,71 ₺ %0,00 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,72 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,01 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,04 Çin Yuanı 7,08 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Karşıyaka’da binler Zübeyde Anne’ye koştu!

Karşıyaka’da binler Zübeyde Anne’ye koştu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından Anneler Günü onuruna geleneksel hale getirilen Zübeyde Hanım Koşusu, bu yıl 36. kez büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Karşıyaka’da binler Zübeyde Anne’ye koştu!

Koşunun ardından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Anneler Günü töreni düzenlendi, dereceye giren katılımcılara kupaları takdim edildi. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bu anlamlı günde, Zübeyde Annemiz başta olmak üzere, tüm anneleri ve yüreğinde annelik duygusu taşıyan kadınları saygı ve minnetle selamlıyoruz” dedi.

Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt kabrinin bulunduğu Karşıyaka, Anneler Günü’nde en değerli emanetine koştu. Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 36. kez düzenlenen Zübeyde Hanım Koşusu’na en küçüğü 5, en büyüğü 85 yaşında olmak üzere; her yaştan binlerce vatandaş katıldı. Sabah saat 09.00’da Anayasa Meydanı’ndan start alan koşucular; Cemal Gürsel Caddesi, Girne Bulvarı ve Atatürk Bulvarı güzergahını takip ederek Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na ulaştı. Bitiş çizgisinde katılımcıları karşılayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay ile birlikte koşuculara anı madalyalarını takdim etti.

ANIT MEZARA KARANFİLLER SUNULDU

Koşunun ardından Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Anneler Günü töreni düzenlendi. Zübeyde Anne’nin huzurunda bir araya gelen katılımcılar Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım’ı bir kez daha sonsuz sevgi, saygı ve minnetle andı; anıt mezara kırmızı karanfiller sundu. Söz alan Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, Anneler Günü’nü kutlayarak sevgi ve barış dolu gelecek temennilerini iletti. Törende konuşma yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal da koşuda yarışan tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.Başkan Ünsal, “Yine bir Anneler Günü’nde, Atamızın bizlere en büyük emaneti Zübeyde Hanım’ın huzurunda bir araya geldik. Anneler, yalnızca evlat büyüten değil; geleceği inşa eden, toplumu şekillendiren güçlü bireylerdir. Bu anlamlı günde, tüm anneleri ve yüreğinde annelik duygusu taşıyan kadınları saygı ve minnetle selamlıyoruz. Zübeyde Hanım, bir milletin çağdaş geleceğe yürüyüşünde ilham olmuş güçlü bir kadındı. Bizler de onun mirasına ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Kadın güçlendikçe, Türkiye daha aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyecektir. Başta Zübeyde Hanım olmak üzere, tüm annelerin ve annelik sevgisini kalbinde taşıyan kadınların Anneler Günü kutlu olsun” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

Anma töreninin ardından; kadın ve erkeklerde toplam 33 farklı yaş kategorisinde katılımcıların yarıştığı 36. Zübeyde Hanım Koşusu’nda dereceye girenler için ödül töreni gerçekleştirildi. Tüm katılımcılara anı madalyası, her kategoride ilk üçte yer alan koşuculara kupa verildi. Öte yandan; özel kategoride yarışan en yaş almış bireyler ile birlikte engelli bireyler de onur kupası ile ödüllendirildi. Katılımcılara ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde aritmetik değişti

CHP’den istifalar sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki dağılım değişti. YENİ Parti 89...

1 gün önce

Karşıyaka’nın kadın danışma merkezleri dayanışmaya güç...

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan kadın danışma merkezleri, kurduğu güçlü...

1 gün önce

GAZİDEK öğrencileri başarılarıyla fark yarattı

Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu'nda (GAZİDEK) eğitim gören öğrencilerin yüzde 83’ü...

1 gün önce

Çiğli’de Yaz Sporla Dolu Geçti: 1.747 Kişi Yaz...

Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından çocukların, gençlerin ve...

1 gün önce

Göktuğ İçin Birlik Olan Yürekler, Umutlarını Gökyüzüne...

DMD ile mücadele eden Efes Selçuklu Göktuğ Ordu için başlatılan yardım kampanyası, Türkiye’nin...

1 gün önce

Başkan Erman Uzun: Narlıdere’mizi Konforlu Yollarla...

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun döneminde ilçe genelinde başlatılan asfalt seferberliğinde...

1 gün önce

Büyükşehir’in tekvando kursları yoğun ilgi görüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz okullarından yararlanan binlerce çocuk tatilde eğlenip...

1 gün önce

İZSU’dan kıyı ilçelerinde sel ve taşkına önlem

İZSU Genel Müdürlüğü Seferihisar, Menderes, Urla ve Çeşme’de dere ıslahı, taş tahkimatı ve yaya...

1 gün önce

Ana arterlerde kaldırım işgaline geçit yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, yaya güvenliğini sağlamak ve kaldırımların herkes...

1 gün önce

Bornova’da istihdam seferberliği

Bornova Belediyesi ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası, işsizlikle mücadele ve...

1 gün önce

Emeklilerden Başkan Tugay’a teşekkür

Kira ve alışveriş desteğini 2 bin 500 liradan 4’er bin liraya çıkaran İzmir Büyükşehir...

1 gün önce

İzmir’de mezarlıklarda yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor.

2 gün önce