BIST 100 13.713,36 %0,19 Altın 6.379,88 ₺/gr %2,39 Bitcoin $64.057 %0,64 Dolar 47,58 ₺ %0,10 Euro 54,94 ₺ %0,16 Sterlin 64,12 ₺ %0,19 Gümüş 94,62 ₺/gr %3,95 Ethereum $1.866,52 %0,23 İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,09 Kanada Doları 33,83 ₺ %0,04 Avustralya Doları 33,54 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,67 ₺ %0,09 BAE Dirhemi 12,96 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,78 Çin Yuanı 7,05 ₺ %0,11
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Konak’ta Afet Müdahale Planı zirvesi

Konak’ta Afet Müdahale Planı zirvesi

İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında, Konak’ta Afet Müdahale Planı’nın, tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Başkan Mutlu, “Çok önemli bir gündemle bir aradayız.

0Yorumlar
Konak’ta Afet Müdahale Planı zirvesi

 Kuşkusuz, afetlerden sonra yapılacaklar önemli ama özellikle yerel yönetimlerin üzerine düşen en büyük sorumluluk, afet öncesinde de kenti dirençli hale getirmek. Biz de çalışmalarımızı özellikle bu alanda yoğunlaştırıyoruz” dedi.

Konak Afet Müdahale Planı Toplantısı, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu başkanlığında Konak’ta gerçekleştirildi. Çözüm ve destek ortakları ile paydaşları bir araya getiren toplantıya; İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Konak Kaymakamı Ediz Sürücü, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İzmir İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdür Yardımcısı Bülent Çetin, İl AFAD Deprem ve Risk Azaltma Şube Müdürü Sezgin Kazaz, İlçe Afet Müdahale Planı’nda ana ve destek çözüm ortağı olarak görev alan 23 Afet Grubunun sorumlu bürokratları katıldı. Toplantıyı, Konak’ın muhtarları da yakından takip etti. Oldukça verimli geçen, afet durumu için yapılan hazırlıklarla beraber eksiklerin de masaya yatırıldığı toplantıda 23 afet grubu ayrı ayrı sunum gerçekleştirdi. Koordinasyon, iletişim ve birlikte çalışma vurgusu yapılan toplantıda Konak Belediyesi’nin akreditasyon aşamasına gelen arama kurtarma timinin çalışmaları da anlatıldı. Öte yandan Vali Yardımcısı Çorumluoğlu, Konaklı muhtarların da ilçede ikinci bir akredite ekibi olarak yer almasının önemine dikkat çekti ve destek sözü verdi.

Çorumluoğlu: İzmir’de afetlere hazırlık olmamız gerekiyor

Toplantının başkanlığını üstlenen İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, toplantıların İzmir’in tüm ilçelerinde tamamlanacağını dile getirdi.  İzmir’de afet yönetiminde depremle birlikte yangın, sel ve su baskınlarının da dikkate alınması gerektiğini belirten Çorumluoğlu, Konak’ta en büyük dezavantajı trafik ve yapı stokunun oluşturduğunun altını çizdi. Çorumluoğlu, afetin siyaseti olmadığını ve hep birlikte uyum içinde çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:“Afet yönetimi dediğimizde aklımızda hep bu ülkenin gerçeği olan deprem vardı. Ama geçtiğimiz yazlarda deneyimlediğimiz gibi yangın da İzmir için en az deprem kadar önemli bir afet. Yangın, küresel ısınmayla beraber İzmir’in bir parçası oldu. Foça’da, Bergama’da, Çeşme’de, Karaburun’da, Kemalpaşa’da sel oldu. Arka arkaya su baskınları oldu. Dolayısıyla bizim deprem, yangın, sel ve benzeri afetlere her zaman hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. İzmir’de afetlere hazırlık olmamız gerekiyor.

”Sürücü: Bu toplantının çok isabetli olduğunu düşünüyorum

Konak Kaymakamı Ediz Sürücü de toplantının önemine bir kez daha dikkat çekerek konuşmasında şu cümlelere yer verdi: “İlçemizde ve diğer ilçelerde de bu toplantıları tertip eden Vali Yardımcımız ve meslek büyüğümüze teşekkürler. Farkındalık oluşması, eksiklerin görülmesi, afet gruplarının görevleri, kriz anında herkesin ne yapacağını önceden bilmesinin çok ehemmiyetli olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıya herkesin katkısını rica ediyorum. Koordinasyon ve iletişimin sağlanması, gruplar arasında eksiklerin bir kez daha gözden geçirilmesi, grupların, destekçilerin ve çözüm ortaklarının yüz yüze, birebir hususları incelemesi anlamında çok verimli olduğunu düşünüyorum.

”Mutlu: En büyük sorumluluğumuz kenti dirençli hale getirmek

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta bütün kurumların birlikte çalışması ve sürekli iletişim halinde olmasının ilçeyi her alanda başarıya götüreceğini dile getirdi. Afete hazırlıklı olmak için, her an, 7/24, hiç eksiksiz ayakta olacaklarını ifade eden Başkan Mutlu, dirençli kentler vurgusu yaptı ve şöyle konuştu: “Çok önemli bir gündemle bir aradayız. Dirençli bir Konak nasıl yaratılır, aslında bunu tartışmak üzere beraberiz. Kuşkusuz, afetlerden sonra yapılacaklar önemli ama özellikle yerel yönetimlerin üzerine düşen en büyük sorumluluk, afet öncesinde de kenti dirençli hale getirmek. Biz de çalışmalarımızı özellikle bu alanda yoğunlaştırıyoruz. Ben bir mimar olarak deprem üzerine çalıştım. Bizim için afette, depremde önemli olan bir tek kişinin bile burnu kanamadan o binadan çıkmasıydı. O bina hasar alabilir, bir daha kullanılamayabilir ama önemli olan öldürmemesi. Bütün afetlerde aslında bir tek canımızı bile kaybetmeyecek şekilde hazırlığımızı yapmak, kentleri dirençli hale getirmek önemli.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

İzmir Kültür Sanat Merkezine Estetik Dokunuş: Yenilenen...

İzmir'in önemli kültür sanat merkezlerinden birinde yürütülen estetik ve teknik yenileme...

21 saat önce

Menderes Belediyesi'ne Operasyon: İlkay Çiçek Dahil Çok...

İzmir'in Menderes ilçesinde belediyeye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Operasyon...

21 saat önce

Sınırlar kelimelere dönüştü, hikâyeler ortak hafızaya...

Yazının iyileştirici gücünü merkeze alan atölyede bu haftanın teması “Sınırlar” oldu.

8 gün önce

Çeşme’de CHP’den toplu istifa: İlçe örgütü, belediye...

CHP Çeşme İlçe Başkanı Dolunay Onur, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, Çeşme...

8 gün önce

YKS Tercihlerinde Menderes Belediyesi Desteği

Menderes Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde öğrencilere...

8 gün önce

Efes Selçuk'un gururu Emirhan Kaptan'a Tema Vakfı...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel LGS’den 500 tam puan alarak Türkiye birincisi...

8 gün önce

Bornova CHP'de geniş katılımlı istifa: "Yeni bir yol...

Özgür Özel tarafından kurulan Yeni Parti ile birlikte, İzmir'in Bornova ilçesinde CHP’den geniş...

8 gün önce

Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik

Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...

8 gün önce

Urla CHP'de toplu istifa! Başkan Balkan Yeni Parti'ye...

Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanı Ahmet Bahri Yalaz, düzenlediği basın açıklamasıyla...

8 gün önce

Lezzetin sırrı hijyende gizli

Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...

8 gün önce

Mahalle bostanlarında üretim ve dayanışma büyüyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova’daki Meriç Mahalle Bostanı'nda üretim...

8 gün önce

İzmir için ortak akıl buluşmaları sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcı demokrasiyi güçlendirmek ve kent yönetiminde...

8 gün önce