BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Konak’ta imzalar sağlıklı kentleşme ve yapılaşma için atıldı

Konak’ta imzalar sağlıklı kentleşme ve yapılaşma için atıldı

Konak Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile sağlıklı kentleşme ve yapılaşmayı desteklemek için önemli bir protokole imza attı.

0Yorumlar
Konak’ta imzalar sağlıklı kentleşme ve yapılaşma için atıldı

 Konak’ın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda tüm kurumlarla görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini belirten Başkan Mutlu, “Bilimsel esaslar ve mesleki kurallar doğrultusunda ortak akılla ilçemizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde planlanması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Kente daha nitelikli hizmet sunabilmek için meslek odaları ile iş birliklerini sürdüren Konak Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile sağlıklı kentleşme ve yapılaşmayı desteklemek için önemli bir protokole imza attı. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmesi için ortak mesleki denetim ve teknik iş birliğini içeren protokolü Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Yıldırım ile birlikte imzaladı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde Başkan Mutlu ve Şube Başkanı Yıldırım’ın yanı sıra belediye bürokratları ve şube yöneticileri de yer aldı.

Mutlu: Meslektaşlarımızdan alacağımız destek çok önemli

Uzun yıllar Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde yöneticilik yapan Başkan Mutlu, Konak’ın geleceğini şekillendirecek çalışmalarda tüm kurumlarla görüş alışverişinde bulunmayı önemsediklerini belirterek, “Kültürel, tarihi ve ekolojik değerlerin korunarak geliştirilmesi ve komşularımıza daha nitelikli hizmetlerin sağlanabilmesi adına meslektaşlarımızdan alacağımız destek çok önemli. Bilimsel esaslar ve mesleki kurallar doğrultusunda ortak akılla ilçemizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde planlanması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Mimarlar Odası İzmir Şubemize bu örnek iş birliği için teşekkür ediyor, Konaklı komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yıldırım: Daha yaşanabilir kentler inşa edilmesine katkı sunacak

Protokolün kent için önemli bir adım olduğunun altını çizen Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Yıldırım ise şunları söyledi: “Bu protokol, şehirlerimizin daha yaşanabilir, güvenli ve estetik açıdan nitelikli bir yapıya kavuşmasını sağlamak için mesleki bilgi ve deneyimimizi yerel yönetim süreçlerine daha etkin şekilde dahil etmeyi amaçlamaktadır. Kent kimliğinin korunması, planlı yapılaşmanın teşvik edilmesi ve mimarlık disiplininin kent yönetiminde daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi adına büyük önem taşıyan bu iş birliğinin, geleceğe yönelik sağlıklı kentler oluşturma yolunda önemli bir katkı sunacağına inanıyoruz. Kamu yararını gözeterek yapılan bu protokolün, tüm paydaşlara fayda sağlayacağına ve daha yaşanabilir kentler inşa edilmesine katkı sunacağına inanıyoruz.”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

BELEDİYE Haberleri

Tümü

Başkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...

Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

6 gün önce

Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...

6 gün önce

Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...

Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...

6 gün önce

Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması

Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...

6 gün önce

Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor

Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...

6 gün önce

Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı

Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...

6 gün önce

Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...

Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...

6 gün önce

Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...

Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...

6 gün önce

Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği

Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...

6 gün önce

Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...

Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...

6 gün önce

Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm

Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...

6 gün önce

İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...

6 gün önce