Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) geniş kapsamlı bir yenileme çalışması başlattı.

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, “Narlıdere AKM’yi, yenilenen yüzüyle, en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunarak kentimizin kültür ve sanat hayatına güçlü bir katkı sunacağız” diye konuştu
Narlıdere Belediyesi, Narlıdere’nin yanı sıra tüm İzmir’in kültür-sanat yaşamında önemli bir yere sahip olan Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM), baştan aşağı yenilemek için çalışma başlattı. Bugüne kadar yüzlerce konser, tiyatro, sergi ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan Narlıdere Belediyesi AKM, modernizasyon çalışmalarının ardından yepyeni haliyle vatandaşların karşısına çıkacak. Sanatseverlere, sanatçılara ve kursiyerlere daha nitelikli hizmet sunmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, bina içerisindeki tüm kullanım alanları modernize edilecek.
Bugüne kadar yüzlerce konser, tiyatro, sergi ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan Narlıdere Belediyesi AKM, modernizasyon çalışmalarının ardından yepyeni haliyle vatandaşların karşısına çıkacak. Sanatseverlere, sanatçılara ve kursiyerlere daha nitelikli hizmet sunmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, bina içerisindeki tüm kullanım alanları modernize edilecek.
GÜRDAL TOSUN SAHNESİ
Kısa süre önce başlayan çalışmalar doğrultusunda, merkez bünyesinde yer alan Gürdal Tosun Sahnesi’ndeki mevcut koltuklar tamamen sökülerek daha konforlu hale getiriliyor. Performans sergileyen sanatçıların kullanımına sunulan kulisler de daha çağdaş şartlara kavuşturulacak şekilde baştan aşağı yenileniyor. Yıllar boyunca yıpranan sahne zemini de tekrar elden geçiriliyor.
ORTAK ALANLAR MODERNLEŞTİRİLİYOR
Yenileme hamlesi kapsamında binanın iç duvar, tavan, koridor ve basamakları yenilenirken, güvenliği ve verimliliği artırmak amacıyla elektrik tesisatı da sil baştan düzenleniyor. Fuaye alanı, ortak kullanım noktaları ve tuvaletlerin modern bir görünüme kavuşturulduğu merkezde, kursiyerlerin eğitim gördüğü atölyeler de daha kullanışlı ve donanımlı hale getiriliyor.
Ayrıca, AKM’nin çatısında da yaklaşan kış ayları ve yağmurlu dönem öncesinde tadilat çalışmaları yapılıyor.
“EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Atatürk Kültür Merkezi’nin kurulduğu günden bu yana sayısız sanatçıya, binlerce sanatsevere ve kursiyere ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Kentimizin kültürel hafızasını taşıyan Atatürk Kültür Merkezimizde, kendi öz kaynaklarımızla ve Büyükşehir Belediyemizin de desteğiyle kapsamlı bir yenileme çalışması başlattık. Sadece komşularımız için değil, sanatçılarımız ve kursiyelerimiz çok daha modern ve konforlu bir alan oluşturuyoruz. Narlıdere AKM’yi, yenilenen yüzüyle, en kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunarak kentimizin kültür ve sanat hayatına güçlü bir katkı sunacağız” diye konuştu.
Benzer Haberler
Narlıdere Kent Konseyi’nden Ohrid’de, Narlıdere Ve İzmir...
Narlıdere Kent Konseyi ve Sümer Halk Oyunları Ekibi iş birliğiyle hayata geçirilen halk...
Narlıdere’de Oyun Parkı Zeminleri Yenileniyor
Narlıdere Belediyesi, parkları daha güvenli ve konforlu hale getirmek için oyun alanlarında...
Narlıdere, 19 Mayıs Ruhunu Sporla Yaşattı
Narlıdere Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı iki gün süren spor ve...
BELEDİYE Haberleri
TümüÇiğli Belediyesi’nden Harmandalı Cemevi’ne destek
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Harmandalı Cemevi’nin eksiklerinin giderilmesi ve...
İzmir’de kasım ayı doğayla iç içe geçecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Parkta Etkinlik Var!” programı, kasım ayında da doğaseverleri...
Çiğli’de Cumhuriyet Coşkusu Sporla Taçlandı
Çiğli Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 103. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği spor...
Cumhuriyetin 103. yılı Çeşme’de büyük coşkuyla kutlandı
Çeşme’de, Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümü 28 Ekim’den itibaren düzenlenen tören, resepsiyon ve...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
Kemalpaşa’da Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Taştı
Cumhuriyet’in 103. kuruluş yıl dönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen çeşitli etkinlik ve törenlerle...
Torbalı'da cumhuriyet coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Torbalı’da düzenlenen korteje binlerce vatandaş katıldı.
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Güzelbahçe’de Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler,...