Üreticiyle tüketiciyi buluşturan yeni Adres: Uzunkuyu Üretici Pazarı
Urla Belediyesi, yerel üreticileri doğrudan tüketiciyle buluşturan Uzunkuyu Üretici Pazarı’nı hayata geçirdi.
Açılış töreninde konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan “Topraktan koparılıyoruz ama bu pazarlar üreticimiz için birer nefes alanı” dediUrla Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzunkuyu Üretici Pazarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa; Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Aydınhan, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BÖLGEYE ÖZGÜ YEREL ÜRÜNLER
Açılışta konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, üreticilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti: “Pazarımız var ama üreticimiz azalıyor. Topraktan koparılıyoruz. Yanlış tarım politikaları ve desteklenmeyen çiftçilerimiz nedeniyle, bir köylü çocuğu olarak bu kopuşa tanıklık ediyoruz. Bu nedenle üretici pazarlarımız çok kıymetli. Ürününü aracısız bir şekilde doğrudan halkla buluşturmak isteyen çiftçilerimiz için bu alanlar çok değerli.” Başkan Balkan ayrıca, pazarda yer alan ürünlerin bölgeye özgü ve tamamen yerel üretim olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Burada Uzunkuyu’nun, Nohutalan’ın susuz kavunu var… Kınalı bamya, börülce, köy ekmeği, lor, annelerimizin ürettiği tarhana ve köy makarnası var. Evinden, çocuğundan zaman ayırıp toprağı alın teriyle sulayan kadınlarımızın emeği var. Bu pazarın kıymetinin bilinmesini, tüm üreticilerimizin burada yer almasını istiyorum. Pazarımızın hayırlı ve bol bereketli olmasını diliyorum.
”TARIM ÜRÜNLERİ İLE EL EMEĞİ ÜRÜNLER BİR ARADA
Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan da konuşmasında, üreticilerin ayakta kalma mücadelesine dikkat çekerek Uzunkuyu Üretici Pazarı’nın önemli bir destek noktası olduğunu vurguladı. Urla’nın batı köylerinde yaşayan 23 üretici, kendi yetiştirdikleri tarım ürünlerini ve el emeği ürünlerini artık Uzunkuyu Üretici Pazarı’nda doğrudan tüketiciyle buluşturabilecek. İlk etapta Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak pazar, hem üreticiye ekonomik katkı sağlayacak hem de vatandaşları sağlıklı, güvenilir ve yerel ürünlerle buluşturacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Üretici Pazarında çocuklara tohum, ailelerine sirke yapım...
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde kurulan Üretici Pazarı, bu hafta üretici ile tüketiciyi buluşturmanın...
Üretici Pazarında Geri Dönüşüm Haftası
Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Üretici Pazarı pazar günleri üretici ile tüketiciyi buluşturmaya...
Üretici Pazarı Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde bereketiyle...
Efes Selçuk Belediyesi tarafından yerel kalkınmayı desteklemek, üreticiyi teşvik etmek ve doğal...
BELEDİYE Haberleri
TümüBaşkan Ergin: "Ortak akılla Ayvalık’a en iyi şekilde...
Ayvalık’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Başkan Erman Uzun: Muhtarlarımız Her Zaman Başımızın Tacı
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, yerel demokrasinin temel taşı olan muhtarları 19 Ekim...
Çiğli Belediyesi Araç Filosunu Güçlendiriyor: 53 Araç ve...
Başkan Onur Emrah Yıldız: “Kendi araç filomuzla hizmet kapasitemizi artıracak, kiralama...
Karşıyaka’da “Muhtarlar Günü” buluşması
Karşıyaka’da 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı önündeki resmi törenle kutlandı. Törenin...
Bayraklı’da Sanatseverler İçin Yeni Atölyeler Başlıyor
Bayraklı Belediyesi, sanat ve tasarıma ilgi duyan vatandaşları Epoksi ve Kağıt Rölyef...
Aşçılık kursunu bitirdi, kendi lokantasını açtı
Buca Belediyesi’nin meslek edindirme kursları, kadınların ekonomik hayata katılımına katkı...
Dünyanın en büyük Yorkshire Kanarya Yarışması Edremit’te...
Edremit Belediyesi ve Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü iş birliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen...
Festivalde; Feridun Düzağaç, Gökçe ve Ümit Sayın sahne...
Ayvalık, zeytinin bereketini müzik, kültür, sanat ve lezzetle buluşturan Uluslararası Zeytin...
Fuat Gümüş’ten Gödence’ye üretim ve kalkınma desteği
Seferihisar Belediye Başkan Vekili Fuat Gümüş, Gödence Üretici Pazarı’nı ziyaret ederek...
Konak Belediyesi’nden gaziler ve şehit ailelerine anlamlı...
Konak Belediyesi, şehit aileleri ve gazilerin sosyal ve kültürel yaşama katılımını destekleyen...
Bornova Belediyesi'nden Erzene’ye nefes aldıracak çözüm
Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi sakinlerinin uzun süredir talep ettiği otopark ve yol...
İzmir’de muhtarların günü de emeği de unutulmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelinde görev yapan 1298...