BIST 100 14.405,25 %1,79 Altın 6.828,21 ₺/gr %0,61 Bitcoin $78.745 %0,25 Dolar 48,48 ₺ %0,02 Euro 56,45 ₺ %0,09 Sterlin 65,73 ₺ %0,07 Gümüş 103,53 ₺/gr %1,00 Ethereum $2.494,78 %0,38 İsviçre Frangı 59,92 ₺ %0,06 Kanada Doları 35,19 ₺ %0,06 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,92 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,21 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,05 Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EĞİTİM Egeli öğrencilerden “Pop Sanat Kolaj Sergisi”

Egeli öğrencilerden “Pop Sanat Kolaj Sergisi”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Pop Sanat Kolaj Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

0Yorumlar
Egeli öğrencilerden “Pop Sanat Kolaj Sergisi”

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS)  İletişim Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Burcu Balcı ve Dr. Aslı Favaro ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit tarafından “Pop Sanat Kolaj Sergisi” düzenlendi. İletişim Fakültesi fuaye alanında düzenlenen sergide Reklamcılık, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümleri ile Eğitim Fakültesi öğrencilerinin eserleri yer aldı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “İletişim Fakültesi olarak sanata ve kültürel etkinliklere büyük önem vererek destekliyoruz. Hocalarımız ve öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kültürel ve sanatsal etkinlikler her zaman destek vereceğiz.  Bu etkinlikte emeği geçen öğrenci arkadaşlarımıza ve hocalarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.  

Derslerde kolaj çalışmalarının yapım süreciyle ilgili bilgiler verdiklerini söyleyen Doç. Dr. Burcu Balcı, en önemli sanat akımlarını, sanat eserlerini ve sanatçıları tanıttıklarını, bu sayede de öğrencilerde genel bir görsel kültür tarihi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi. Derslerin amacının, öğrencilerin kendilerini keşfedebilme yolculuklarında aracı olmak olduğunu belirten Doç. Dr. Balcı, “Öğrenciler birçok sanat eseriyle tanışıp, karşılaşıyorlar. Daha sonra ‘Bana en çok hangisi yakın?’  diye düşünüyorlar ve bunun sonucunda kendilerine yakın hissettikleri eserleri kullanarak sergide yer alan kolajları oluşturuyorlar. Bu çalışma öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştiriyor. Kendilerini keşfediyorlar. İleride bir sanat eseri oluşturacak ilk adımları atmış oluyorlar” şeklinde konuştu.

Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Onur Akşit, “Kolaj çalışması, Görsel Tasarım, Sanat ve Toplum, Sanat ve Estetik gibi derslerde verdiğimiz bir ödev.  Dijital ortamda bunları yapmak daha kolay ama dergileri, gazeteleri bu gözle bakıp onlardan bir şeyler kesmek, insana bir göz eğitimi veriyor. Tema olarak Pop Sanatı seçtik. Bu kolaj işleri, 1’inci ve 2’nci Dünya Savaşı arasındaki dönemde ortaya çıkan bir durum. Biz de tarihi örneklerini gösterip ‘Şimdi siz bir şeyler yapın’ dedik. Malzemeleri bir araya getirerek anlam yaratacak işler yaptılar” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Akşit, Reklamcılık ve RTS öğrencilerinin görsel içerikler üretmeleri gerektiğini ve bunun için eğitimli bir göze sahip olmaları gerektiğini dile getirdi.

Pop Art Kolaj Sergisi, İletişim Fakültesi’nde sergilenmeye devam edecek.  EGEAJANS



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EĞİTİM Haberleri

Tümü

Velilerin içi rahat olsun…

Öğrencilerin sağlığı için kantinciler tek yürek…

1 gün önce

Çocuğu okula başlayacak memurlara müjde! Okul uyum...

Çocuğu okula başlayacak kamu çalışanları için yeni bir idari izin uygulaması hayata geçirilecek....

12 gün önce

Okullar açılmadan kapsamlı temizlik

Ayvalık’ta 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olması...

15 gün önce

BASİFED Başkanı Güneş’ten Gençlere Mesaj:

“Diploma yeterli değil; beceriniz fark yaratacak”

20 gün önce

EÜ’de yapay zekâ ve matematiğin geleceğine ışık tutan...

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde modern matematiğin temel branşlarından biri olan Diferansiyel...

20 gün önce

Ezber bozan tasarımlar yaptı İtalya’da yüksek lisans...

Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ndan dördüncü tasarımcı İtalya’ya yüksek lisansa gidiyor

22 gün önce

YAPAY ZEKÂ’DAN ÇEVRE DERSİNE: ROTARY’NİN GENÇ LİDERLERİ...

“Dijital Çağda Çevre” temalı RYLA’da 25 genç; yapay zekâ, iklim, afet ve sürdürülebilirlik...

22 gün önce

Bilsa, Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Bayileriyle...

Eğitim yönetimi yazılımları alanında Türkiye'nin lider kuruluşlarından Bilsa, yetkili...

1 ay önce

Türkiye'nin Eğitim Yazılımlarında Lider Kuruluşu BİLSA

Okulsis,Kurssis ve Anaokulu Yönetim Sistemleri ile Dijital Dönüşüme Yön Veriyor

2 ay önce

YKS'ye sayılı günler kaldı: İşte dikkat edilmesi...

YKS’ye sayılı günler kala öğrencilerin en büyük rakibi kaygı ve yanlış çalışma yöntemleri....

2 ay önce

Hastane Duvarlarını Aşan İyilik

İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü tarafından hayata geçirilen “Mutlu Masallar” projesi, hastanelerin...

3 ay önce

“Mavi Yolculuk" Konferansı 300 Rotaryen’i Buluşturdu

Uluslararası Rotary Bölge 2440 Federasyonu’nun 2025–2026 Dönemi Bölge Konferansı, Kuşadası’nda...

3 ay önce