BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa EĞİTİM Mesir macunu ambalajı tasarımı ile ödül kazandı

Mesir macunu ambalajı tasarımı ile ödül kazandı

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans öğrencisi Uğur Altun, "Macuni Mesir Ambalaj Tasarımı" ile 15’inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması 2019’u kazanan isim oldu.

0Yorumlar
Mesir macunu ambalajı tasarımı ile ödül kazandı

Altun, geleneksel kıyafeti ile Tarihi Kemeraltı sokaklarında 30 yıla yakın mesir macunu satan ve 2 yıl önce yaşamını yitiren “Mesirci Dev Amca” lakaplı 2 metre boyundaki Abdullah Ruchan’dan esinlenerek ambalaj tasarımının ortaya çıktığını söyledi.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünde yarı zamanlı öğretim elemanı ve yüksek lisans öğrencisi Uğur Altun, Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısı ve Reed TÜYAP işbirliğinde düzenlenen 15’inci Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışmasında birinci oldu. Seçici kurulun başvuran 152 proje üzerinden yaptığı değerlendirme sonucunda, Uğur Altun, "Geleneksele Dönüş" temasıyla yaptığı "Macuni Mesir Ambalaj Tasarımı" ile yarışmanın kazananı oldu. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanan genç tasarımcı, ödülünü Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarında düzenlenen törende aldı.

İlhamı Mesirci Dev Amca

Bu yıl yarışmanın farklı temalarla düzenlendiğini ifade eden Uğur Altun, "Geleneksele Dönüş" tasarımının temasıyla Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Nazlı Gürgan’ın Marka ve Ambalaj Tasarımı dersinde ortaya çıktığını ifade etti. Tasarımını anlatan Altun, “Bu tasarımda, 500 yıla yakın zamandır üretilen mesir macunu ve geleneksel kıyafetleri ile bu ürünü uzun süre İzmir Hisar Camii’nde satan, çocukların Dev Amcası olarak bilinen 2 metre boyundaki Abdullah Ruhcan’dan esinlendim. Bu geleneksel ürünü; modern bir tasarım ile evrensel bir ürün haline getirmek ve yeni nesil tüketiciler ile de buluşturmayı hedefledim” diye konuştu.
İki tür ambalaj tasarımı olduğunu belirten Uğur Altun, “İlk tasarımda, mevcut ambalaj boyutları ve formu korunarak modern bir tasarım ortaya çıktı. Bu paket, daha ziyade market ve aktarlarda yerel tüketicilere satılmak üzere tasarlandı. Piyasadaki mevcut türevlerinden farklılaşmak adına beyaz arka plan ve kontrast renkler kullanıldı. Bu sayede daha modern ve eğlenceli bir tasarımı ortaya çıkarmayı hedefledim. İkinci ambalaj formunda ise turistik hediyelik eşya satışına uygun olarak yerli ve yabancı ziyaretçiler ile buluşturulması hedeflendi. Bu tasarımımda, işlenmiş MDF kullanıldım, ayrıca bir boya ve kimyasal uygulanmadan doğal ahşap olarak kullanmayı tercih ettim. Mesir macunu tüketildikten sonra da ambalajın atılmayarak koleksiyon nesnesi haline gelmesini ya da kalemlik, dekoratif bir ürün olarak da kullanılabilmesini amaçladım. Tasarımımla ödül kazandığım için mutluyum” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

EĞİTİM Haberleri

Tümü

EÜ’de "Lisansüstü Eğitimin Sektördeki Önemi" anlatıldı

Ege Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Lisansüstü Eğitimin Sektördeki...

6 gün önce

TEKNOFEST 2026 Diyarbakır Finallerinde İzmir Başarısı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2026’nın Diyarbakır’da...

1 ay önce

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2026 KPSS sonuçları...

6 Eylül 2026'da gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavının ardından adayların sonuç heyecanı...

1 ay önce

Velilerin içi rahat olsun…

Öğrencilerin sağlığı için kantinciler tek yürek…

1 ay önce

Çocuğu okula başlayacak memurlara müjde! Okul uyum...

Çocuğu okula başlayacak kamu çalışanları için yeni bir idari izin uygulaması hayata geçirilecek....

1 ay önce

Okullar açılmadan kapsamlı temizlik

Ayvalık’ta 2026-2027 eğitim ve öğretim yılının 14 Eylül 2026 Pazartesi günü başlayacak olması...

2 ay önce

BASİFED Başkanı Güneş’ten Gençlere Mesaj:

“Diploma yeterli değil; beceriniz fark yaratacak”

2 ay önce

EÜ’de yapay zekâ ve matematiğin geleceğine ışık tutan...

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde modern matematiğin temel branşlarından biri olan Diferansiyel...

2 ay önce

Ezber bozan tasarımlar yaptı İtalya’da yüksek lisans...

Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ndan dördüncü tasarımcı İtalya’ya yüksek lisansa gidiyor

2 ay önce

YAPAY ZEKÂ’DAN ÇEVRE DERSİNE: ROTARY’NİN GENÇ LİDERLERİ...

“Dijital Çağda Çevre” temalı RYLA’da 25 genç; yapay zekâ, iklim, afet ve sürdürülebilirlik...

2 ay önce

Bilsa, Türkiye'nin Dört Bir Yanından Gelen Bayileriyle...

Eğitim yönetimi yazılımları alanında Türkiye'nin lider kuruluşlarından Bilsa, yetkili...

2 ay önce

Türkiye'nin Eğitim Yazılımlarında Lider Kuruluşu BİLSA

Okulsis,Kurssis ve Anaokulu Yönetim Sistemleri ile Dijital Dönüşüme Yön Veriyor

3 ay önce