BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Bornova Srebrenica'yı unutmadı

Bornova Srebrenica'yı unutmadı

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da düzenlenen sergi ve konferans ile anıldı.

0Yorumlar
Bornova Srebrenica'yı unutmadı

Bosna Hersek’in Srebrenica kentinde 22 yıl önce yaşanan ve resmi rakamlara göre 8372 Bosnalı Müslüman’ın katledildiği soykırım kurbanları Bornova’da düzenlenen sergi ve konferans ile anıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’n de gerçekleşen etkinliklerde Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Bornova Srebrenica'yı unutmadı

Sergnin ardından düzenlenen “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları” başlıklı konferansın konuşmacısı ise Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç oldu. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Balkan ve Boşnak dünyasına gösterdiği destekler için teşekkür belgesi verdi.

Avrupa'da 20’inci yüzyılın son çeyreğinde yaşanmış en büyük insanlık suçu olan Srebrenica Katliamı kurbanları,  Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı. 8372 kişinin hayatını kaybettiği katliamın 22. yılında Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde  Aylin Telef ve Ayşegül Çetinkalp'in "Ölüm Yolunda Barış İçin Yürüyenler" konulu fotoğraf sergisi açıldı. Serginin ardından ise “Srebrenica Soykırımının Sessiz Tanıkları” başlıklı konferans düzenlendi. Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Müdürü Amor Masoviç’in konuşmacı olduğu konferansa Bosna Hersek’li vatandaşlarla birlikte Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak ve Bornovalılar da katıldı.

Bornova Srebrenica'yı unutmadı

ACILAR HİÇ BİTMİYOR
Amor Masoviç, konferansta Bosna Hersek’te yaşanan savaşı, soykırımı ve sonrasında kayıplara ulaşmak için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Srebrenica’da yaşanan acılar dile gelirken, Temmuz 1995’te gerçekleşen soykırımın bitmeyen bir soykırım olduğunu ifade eden Masoviç, “Bir kişiye ait olan ceset parçaları bir kaç farklı toplu mezardan çıkıyor. Ölüleri bile durmadan taşımışlar. Biz 22 yıldır her bulduğumuz kemik parçasında ailelerin kapılarını çalıyoruz. Cesetler tamamlanana kadar daha kaçkez o kapıları çalacağız bilmiyoruz. Bu yüzdende her defasında acılar yenileniyor. Bu bizim için bitmeyen bir soykırım” dedi.

“BİTMEYEN SOYKIRIM”
Avrupa’nın ortasında tarihte görülmeyecek bir insanlık suçu işlendiğini anlatan Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, “Şunu üzülerek söylemek isyerim ki bu suçu işleyenlerden bazıları hala Borna Hersek’te bazı görevlerde bulunuyorlar. Bazıları yargılanırken hapishenede öldü, bazıları ise yargılamada 40 yıl ceza aldı. Katlettikleri kişi sayısını düşündüğünüz zaman ömür boyu hapis cezası alması gerekirdi. Çünkü 40 yıl dediğinizde bir gün çıkabilir oluyor. Batı dünyası bunu bile şehitlerimizden esirgedi ” diyerek duygularını dile getirdi. Şehitleri rahmetle andıklarını da söyleyen Baysak, her yıl anma etkinleri düzenleyen Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Olgun Atila’ya da teşekkür etti.

Bornova Srebrenica'yı unutmadı

ANNELERİMİZ KATLİAMI DÜNYAYA KABUL ETTİRDİ
Srebrenica’da 22 yıl önce yaşananların hala herkesin aklında olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila şöyle konuştu:  “Bizle bu acıları unutmuyoruz ve unutturmamaya çalışıyoruz. Sadece Srebrenica’da ki değil, Azerbaycan Hocalı’da yaşananlar gibi, Bulgaristan’da Türkan Bebek olayında ki gibi  tüm dünyada yaşanan insanlık katliamlarını lanetliyoruz.  Srebrenica anneleri bu katliamı dünyaya kabul ettirdiler. Onları ellerinden öpüyorum. Tüm dünyaya bir insanlık dersi verdiler” dedi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Kemal Baysak, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya Balkan ve Boşnak dünyasına gösterdiği destekler için teşekkür belgesi verdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Kılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu

Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...

6 gün önce

Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor

Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...

6 gün önce

Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon

Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...

6 gün önce

ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...

Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...

6 gün önce

Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...

Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...

10 gün önce

Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...

İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...

10 gün önce

Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday

Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...

10 gün önce

İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...

10 gün önce

AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...

10 gün önce

Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto

Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...

11 gün önce

Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...

12 gün önce

Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!

İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...

12 gün önce