Ege lezzetleri şenlikte yarıştı
Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin işbirliğinde düzenlenen 14. Alsancak Şenliği bu yıl da ‘Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor’ adlı yemek yarışmasına ev sahipliği yaptı. 7’ncisi düzenlenen yarışmada Ege’nin birbirinden lezzeti tatları yarıştı.
Meksika Sokağı’nda yarışma için özel hazırlanan alanda gerçekleştirilen etkinlikte Alsancak’taki restoranların usta şefleri hünerlerini sergiledi. Yarışmanın Moderatörlüğünü Ertan Görün üstlenirken, jüri üyeliğinde Anita Angelisanti, Ayşe Karadan, Ceren Ağca, Demet Atalan, Ergun Barlık, Fuat Öztim, Güneş Pelit, Hamit Gülyüz, Hayrettin Meydan, Jo Kohen, Mehlika Öktem, Metin Saruhanlı, Nejdet Polat, Nedim Atilla, Sedef Yüksel, Paola Micaleff, Tülin Alevok ve Ahmet Güzelyağdöken yer aldı. Ana yemek, zeytinyağlı, tatlı-pasta ve börek olmak üzere üç ayrı kategoriden oluşan yemek yarışmasında usta eller yeteneklerini konuşturdu. Lezzetleri kadar görsellik ve sunumun da ön planda tutulduğu değerlendirmede jüri üyeleri yemekleri puanlamakta zorlandı.
GURME TURİZMİ ARTMALI
Ege’nin zengin mutfağının yanı sıra Seferat ve Girit yemeklerini de tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada Alsancak’taki restoranların aşçıları yeteneklerini gözler önüne serdi. Birbirinden lezzetli yemeklerin ortaya çıktığı yarışmanın açılışını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ile birlikte yaptı. Yarışmaya katılan tüm aşçılara başarılar dileyen Pekdaş, Ege’nin zengin bir yemek kültürü olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir’de yemek kültürünü turizmin bir parçası haline getirmek zorundayız. Bu adımlar hem geçmiş kültürümüzün yansımasını sağlamak hem de gelecekte ciddi bir ekonomik kalkınmanın aracısı olmak zorunda. Zengin yemek kültürümüzle tüm dünyaya güzel mesajlar vereceğimize inanıyorum. Yemek aynı zamanda birleştiren bir şeydir. Dostluğu, barışı, bir arada olmayı, muhabbeti ve keyif almayı da sağlar. Yemek kültürünün barış dilini hakim kılmasını önemsiyorum. Alsancak Şenliği’ni bizim bu zenginliğimizi hayata geçirmesi anlamında da başarılı buluyorum” dedi.
JÜRİ SEÇMEKTE ZORLANDI
Seçimde oldukça zorlanan jüri Ana Yemek kategorisinde Nar Restoran aşçısı Ömer Arsa, zeytinyağlı yemek kategorisinde Delice Zeytin Restoran’ın aşçısı Senem Doğan, tatlı-pasta ve börek kategorisinde ise Yüzde 100 Restoran’ın aşçısı Okan Çoban birinciliği elde etti. Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ilk üçün dışında bu yıl dördüncülere de ödül verdi. Dereceye giren aşçılara yarışma sponsorları tarafından hediye paketinin yanı sıra ilk üç dereceye girenlere tam altın verilirken, dördüncü seçilen aşçılara da yurtiçi tatili hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm aşçılara katılım sertifikası verildi. Yarışmanın yapıldığı Meksika Sokak’ta gün boyu müzik dinletisi ve mini konser hem esnafa hem de alışveriş yapan İzmirlilere farklı bir gün yaşattı. Ayrıca Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) Bandosu da mini bir konserle etkinliğe renk kattı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Bir avuç tohumdan 700 dönüme: 9. Ata Ekmeği ve Armola...
Seferihisar’ın atalık tohumu, yerel üretim kültürü ve geleneksel lezzetleri 9. Ata Ekmeği ve...
Ovacık’ta üretimin bereketi 11. kez paylaşıldı
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, 19-20 Eylül...
GÜNDEM Haberleri
TümüKılıçdaroğlu ve Özel, TBMM’deki cenazede buluştu
Eski Manisa Milletvekili Hasan Gülay için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Özgür Özel...
Oy pusulasındaki parti sayısı neden artıyor
Türkiye’de 2026’nın başından 13 Ekim’e kadar 12 yeni siyasi parti kuruldu. Bunlardan 4’ü eylül...
Süleymancılar soruşturmasında 12 ilde operasyon
Ankara merkezli 12 ilde 44 adrese düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 38...
ADM Elektrik’ten Muhtarlar Günü mesajı: “Desteklerinden...
Aydın, Denizli ve Muğla’da elektrik dağıtım faaliyetlerini sürdüren ADM Elektrik, 19 Ekim...
Düzce’deki zincirleme kazada Dündar Ziya Gültekin...
Düzce’de Anadolu Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye...
Sel felaketleri dere yataklarındaki yapılaşmayı yeniden...
İstanbul’daki sel ve Sapanca’da dere kenarındaki villanın çökmesi, dere yataklarında yapılaşmayı...
Aziz Kocaoğlu YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına aday
Aziz Kocaoğlu, 18 Ekim’de yapılacak YENİ Parti İzmir İl Kongresi öncesinde adaylığını açıkladı...
İstanbul’da sel felaketi: 2 kişi yaşamını yitirdi
İstanbul’da sağanak ve fırtınanın ardından 2 kişi hayatını kaybetti, 15 Ekim’de kent genelinde...
AKP kulislerinde değişim hesabı... 'Fon dosyası...
Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) fon krizine ilişkin incelemesi sürerken, iktidar kulislerinde...
Halk TV kararına Yeni Partili vekillerden bantlı protesto
Halk TV’ye kayyum atanması kararının ardından Yeni Partili milletvekilleri, TBMM Genel...
Bakanlık kayıp çocuklar hakkında son durumu açıkladı:...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Edirne’de kendilerine verilen market izninin ardından...
Üsküdar-Sultanbeyli metrosunda korkutan patlama!
İstanbul’da M5 Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının Ihlamurkuyu İstasyonu’nda bu sabah elektrik...