BIST 100 14.172,26 %0,28 Altın 6.761,67 ₺/gr %1,05 Bitcoin $62.955 %0,74 Dolar 47,89 ₺ %0,11 Euro 55,52 ₺ %0,43 Sterlin 64,97 ₺ %0,42 Gümüş 100,19 ₺/gr %1,06 Ethereum $1.880,34 %0,05 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,44 Kanada Doları 34,53 ₺ %0,54 Avustralya Doları 33,97 ₺ %0,56 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,76 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,04 ₺ %0,11 Rus Rublesi 0,56 ₺ %2,70 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okul servislerine denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okul servislerine denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine yonelik denetim çalışması başlattı.

0Yorumlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden okul servislerine denetim

 Ailelerin çocuklarını emanet ettiği servisler zabıta ekipleri tarafından büyük bir titizlikle incelendi. Zabıta kontrolüne takılan servisler denetimden geçemedi. Belirlenen kriterlere uymayanlara para cezası kesildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Zabıta Trafik Şubesi, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul servislerinde denetim yaptı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve servis yönetmeliklerine göre yapılan denetimlerde araçlarda şoför tanıtım kartı, çalışma ruhsatı, rehber personel (servis annesi),  yangın tüpü, kemer, korna ve aksesuar gibi birçok ayrıntı kontrol edildi. Kurallara uymayan servis araçlarına 1608 Sayılı Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği’ne göre işlem yapılarak 1295 lira para cezası uygulandı. 

Öğrencinin mağdur olmaması için devreye zabıta ekipleri girdi
Evrakları eksik olduğu için denetime takılan bir servis aracındaki  servis personeli ile  öğrenci okula zabıta aracı ile götürüldü. 

Yangın söndürme tüpleri kriterlere uygun çıkmadı
Zabıta Trafik Şube Müdürü Fatih Toprakdeviren, öğrencilerin emniyeti ve can güvenliğinin çok önemli olduğunu bu nedenle okulların açılmasıyla birlikte denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Yaptıkları denetimlerde okul servisi olarak çalışan araçların birçoğunda eksikliklerin olduğunu belirlediklerini ifade eden Fatih Toprakdeviren, “Eksiklikler ilk bakışta belli olmadıkları için denetimi büyük bir titizlikle yapmamız gerekiyor. Öncelikle aracın genel görümümü ve araç içerisinde bulunan emniyet kemerlerine bakıyoruz. Servis annesi ile çalışmaları da ayrıca önemli. Yangın söndürme tüpleri olmazsa olmaz. Yaptığımız denetimlerde genellikle araçlarda bulunan yangın söndürme tüplerinin çalışmadığını gördük” dedi.  

Servis aracında bulunması gereken kriterler
Yine araç içerisinde lambaların birçoğunun mavi neonlarla kaplı olduğunu, göz alıcılığı nedeniyle bunların da yasak olduğunu belirten Toprakdeviren, servislerle ilgili şunlara dikkat çekti: “Şoförlerin yönetmeliklere uygun olması gerekiyor. Bunun başında da tanıtım kartı geliyor. Tanıtım kartı olmayan kişi servis araçlarında çalıştırılamaz. Şoför önce kendisinin can güvenliğini ardından da öğrencilerin can güvenliğini düşünerek hareket etmek zorunda.  Aracın ruhsatı önemli. Emniyet kemeri çok önemli. Şoförün ve öğrencilerin taktığı emniyet kemeri sağlıklı ve çalışır durumda olmalı. Yangın tüpü her araçta bulunmalı. Şoförler öğrenciyi okula yetiştirmek adına çok fazla hız yapmasınlar. Çocuklarımızı okula getirirken kendi can güvenlikleri ile çocukların can güvenliğini tehlikeye atmasınlar. Ve gerekli olan evrakları sürekli yanlarında taşısınlar.”

“Orijinali dışında korna bulundurması yasak”
Zabıta Trafik Komiseri Ömür Kara da bir servis aracında orijinali dışında korna bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu yasak. Aynı zamanda araçtaki aksesuarlara da yasak. Çünkü görüş açısını engelliyor. Ayrıca karşı tarafta yayayı görmemesine de neden olabiliyor. Yönetmelik bu tür durumlar için oldukça açık” dedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Tarihi konuşmaya saatler kaldı! Erdoğan 4 yeni transfere...

AK Parti, kuruluşunun 25. yılını Ankara Başkent Millet Bahçesi'nde 100 binin üzerinde teşkilat...

18 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün DEM Parti İmralı heyetini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Avukat Özgür Faik Erol'dan...

1 gün önce

Numan Kurtulmuş: Yeni dönemi hep birlikte inşa edeceğiz

TBMM’de “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında hazırlanan yasa 467 oyla kabul edilerek yasalaştı....

3 gün önce

Bahçeli’den ‘Terörsüz Türkiye’ yasası sonrası ilk yorum

TBMM’de 468 oyla kabul edilerek yasalaşan düzenlemenin ardından Bahçeli, yasa için “Hayırlı...

3 gün önce

Çerçeve yasa TBMM’de 467 oyla kabul edildi

Çerçeve yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada 467 kabul, 87 ret ve 7 çekimser oyla...

3 gün önce

YENİ Parti milletvekilleri 'çerçeve yasa' kararlarını bir...

İktidarın 'Terörsüz Türkiye' adıyla başlattığı yeni süreç kapsamında Meclis'e getirilen 'çerçeve...

4 gün önce

Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...

YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...

4 gün önce

Türkiye'de bugün tarih yazılacak: Çerçeve yasa teklifi...

Terörsüz Türkiye sürecinin yasal zeminini oluşturmayı amaçlayan 12 maddelik çerçeve yasa...

4 gün önce

Öğrenci affı yürürlüğe girdi! Üniversiteye dönüş için 4...

Öğrenci affını da içeren yükseköğretim düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi....

5 gün önce

Suça sürüklenen çocuk yasası TBMM'de kabul edildi

TBMM’de kabul edilerek yasalaşan düzenlemeyle çocuklara yönelik ceza sisteminde kapsamlı...

5 gün önce

Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! 5 il için alarm...

Yüksek sıcaklık ve nemin bunalttığı İstanbul'da bugün öğleden sonra gök gürültülü sağanak yağış...

5 gün önce

Meteoroloji açıkladı: Sıcaklık 41 dereceyi bulacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri,...

6 gün önce