TBB’nin kararına Başkan Batur’dan sert tepki
Türkiye Belediyeler Birliği’ndeki CHP’li encümen üyesi belediye başkanlarının yeni yönetime alınmadığına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bunu şiddetle kınıyoruz. İşte yeni yönetim böyle başladı. Tamamen demokrasi dışı bir uygulama, demokratik bir temsiliyeti tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir anlayış” diye konuştu.
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2023 yılı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) encümenindeki CHP’li 4 belediye başkanının yeni yönetime alınmadığına dikkat çekerek, kararı kınadığını açıkladı.
TBB’nin belediyelerin zaruri olarak, üye olmadan katıldığı Türkiye’deki en büyük birlik olduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, birlik bütçesinin belediyelerden kesilen ödeneklerle karşılandığını vurgulayarak, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin birlik başkandı ve Türkiye’deki dağılıma göre 15 encümen üyesinden 4’ünü CHP’ye vermişlerdi. Biz de partimizi temsil ediyorduk: Konak Belediye Başkanı olarak ben, İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt, Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar. Bugün öğrendiğimize göre bu dağılım bir kenara bırakılmış, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Fatma Şahin’in yerine Türkiye Belediyeler Birliği başkanı olmuş, CHP’yi temsil eden 4 kişiyi seçmemişler. Bu centilmenlik anlaşmasıydı. Bugün CHP’li belediyeler, belediye başkanları, İyi Partili belediye başkanları devre dışı bırakıldı. AK partili ve Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanları birlik yönetimine seçildi. AK Partili belediyelerin sıkıntısı neyse CHP’li, İyi Partili belediyelerin sıkıntısı da aynı. Belediyelerin bir arada olması gerektiği noktada maalesef böyle bir karar alınmış. Bunu şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.
“Demokrasi dışı bir uygulama”
TBB’de şeffaf bir yönetim istediklerinin altını çizen Batur, şöyle devam etti:
“Encümen toplantılarında bize bilgi verilmedi, bilgi paylaşılmadı; hangi belediyeye ne verildiğini bilmiyoruz, encümen üyeliği yapıyoruz orada ama böyle bir yetkimiz yok. Hangi belediyeye ne verdiniz? Bizim belediyeye verdiniz ama sizin belediyelere ne verdiniz? Şimdi artık hiç yokuz. TBB’yi de Türkiye’yi yönettikleri gibi kendi şahsi menfaatleriyle doğru orantılı olarak kullanıyorlar. Bunu kamuoyunda dillendirmeye devam edeceğiz. Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun da bu durumun tam otoriter yönetim anlayışının ilk yansıması olduğunu belirterek, ‘Tek bir belediyemizin hakkını bu partizanlığa yedirmeyeceğiz” demiştir. Biz de sonuna kadar hakkımızı arayacağız. İşte yeni yönetim böyle başladı. Tamamen demokrasi dışı bir uygulama, demokratik bir temsiliyeti tamamen ortadan kaldırmaya yönelik bir anlayış.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Altın piyasası Fed kararını bekliyor! Fiyatlarda sert düşüş
Küresel piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararına...
8 kişinin tedbir kararına itirazını reddetti
CHP'nin butlan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tedbirli olarak ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilen 7...
TBB’den Seferihisar Belediyesi’ne çöp kamyonu desteği
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından belediyelere yönelik hibe destekleri kapsamında...
GÜNDEM Haberleri
TümüMekke Anlaşması TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi
Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasındaki Mekke Ortak Savunma Anlaşması’nın onayına...
Özgür Özel’in adaylık tercihi siyaset gündeminde
Ankara kulislerinde Özgür Özel’in cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığı iddia edilirken...
Sadettin Saran suçlamaları reddetti, mahkeme ara kararını...
Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada adli kontrol tedbirleri devam etti;...
Cumhurbaşkanlığı’ndan Erdoğan-Bahçeli görüşmesi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin saat 14.00’te...
Kahramanmaraş okul saldırısında 4 personele soruşturma izni
Kahramanmaraş okul saldırısında dört okul çalışanı hakkında soruşturma izni verildi. Ön inceleme...
e-Devlet’te araç sahiplerini ilgilendiren sorgulama
Araç sahipleri e-Devlet üzerinden haciz ve yakalama kayıtlarını kontrol edebilir; bazı vergi ve...
Sarıgül soruşturmasında 3 kişi daha tutuklandı
Sarıgül ailesine yönelik soruşturmada Sofu Altınbaş, İbrahim Avcı ve Ramazan Argün tutuklandı;...
Bakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına...
Bakırköy Belediyesi'nde 2024-2026 yılları arasında yapılan ihalelerde usulsüzlük ve kamu zararı...
Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...
Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor
EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...
Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı
Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi...
Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ’da düzenlendi
Ana-Süm-Der öncülüğünde Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi’nde üretim,...