BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SAĞLIK DEÜ, Covid-19’a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

DEÜ, Covid-19’a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

Küresel COVID-19 salgını ile mücadelede kamuoyunu aydınlatacak, bilgi kirliliğini önleyecek, farkındalık oluşturacak ve araştırmacılara referans teşkil edecek yeni bir projeyi hayata geçiren Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), kurum bünyesinde hazırlanan ‘covid19.deu.edu.tr’ adlı internet sitesini erişime açtı.

0Yorumlar
DEÜ, Covid-19’a ilişkin bilgileri sanal ortama taşıdı

Virüs ve salgına ilişkin kurum içi faaliyetlerin yanı sıra kurum dışı paydaşların çalışmalarına da yer verilen sitede, COVID-19’dan korunma yöntemlerinden istatistiklere; güncel bilgilerden kurumsal duyurulara kadar farklı konularda içerikler yer aldı.

Birey ve toplum hayatını orta ve uzun vadede etkileyecek COVID-19 ile ilgili kalıcı bir çalışma yapmanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, gerek kamuoyunun gerekse üniversite mensuplarının hızlı şekilde bilgiye ulaşmasının gerekli olduğunu söyledi.

Bu noktada ‘covid19.deu.edu.tr’ adlı internet sitesinde yapılan paylaşımların sanal dünyada vatandaşlar ve üniversite mensupları için doğru ve güncel bir kaynak teşkil edeceğini vurgulayan Rektör Hotar, “Bölgesel hizmet sunan Araştırma ve Uygulama Hastanemizde, kamusal sorumluluklarımızı sağlık çalışanlarımızın takdir ettiğimiz gayretleri ile yerine getiriyoruz. Bu konuda zaten bir sıkıntımız bulunmuyor. Üniversitemizin diğer birimleri de koordineli şekilde bu mücadeleye destek olmaya özen gösteriyorlar. Geldiğimiz noktada ise virüs ve salgına ilişkin bilgileri geniş kitlelere ulaştırmak ve konuya ilişkin soru işaretlerini gidermek amacıyla YÖK’ün de bilgisi dahilinde bu projeyi hayata geçirdik. Böylece sitemiz ortaya çıkmış oldu” dedi.

SÜREKLİ GÜNCELLENECEK

Mevcut siteyi aşama aşama zenginleştirmeyi planladıklarını da kaydeden Rektör Hotar, “Kaynağı bulunmayan söylemler bu mücadeleye zarar veriyor. O yüzden vatandaşlarımızın ve mensuplarımızın etkili, hızlı, güvenilir ve doğru bilgiye ulaşmasını arzuluyoruz. Bu noktada sitede güncel bilgilere yer veriyoruz. Şu anda hastanemizdeki mevcut hasta sayısını ve durumu da paylaştık. Yine Sağlık Bakanlığımız ile Türk Kızılay’ın virüse ilişkin broşür ve görsellerine yer verdik. Önümüzdeki süreçte ülkemizde ve uluslararası camiada konuya ilişkin gelişmelerin sitede bulunmasını sağlayacağız” diye konuştu.

REFERANS TEŞKİL EDECEK

Araştırmacılar için internet sitesinin ciddi bir kaynağa dönüşeceğini de aktaran Rektör Hotar, “Bu paylaşım platformu gelecekte yapılacak çalışmalar için araştırmacılara veya vatandaşlarımıza veri tabanı ve referans noktası teşkil edecek şekilde tasarlandı. Dolayısıyla COVID-19 ile ilgili üniversitemizle ilgili yazılı ve görsel materyalleri, konferans ve etkinlikleri burada bir araya getireceğiz. Evlatlarımızı küçük yaşta salgın hastalıklar ve virüs konusunda aydınlatmak amacıyla çok özel bir içeriği de sitemizde yer verdik. Böylece çocuklarımızın bu konudaki duyarlılığını artıracağız” ifadesinde bulundu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SAĞLIK Haberleri

Tümü

Grip ve nezleye karşı mandalina tüketenler dikkat! Nezle...

Kış aylarında nezle ve gribe karşı sıkça tüketilen mandalinanın C vitamini üzerinden...

17 gün önce

Her gün içiyorsanız dikkat! Damarları doğrudan tıkamıyor...

Damar sertliği uzun yıllar belirti vermeden ilerleyebiliyor. Uzmanlar; düzenli egzersiz, dengeli...

20 gün önce

İzmir Bakırçay Üniversitesinde Demet Karakaş İçin Anma...

Bedenini tıp eğitimine bağışlayarak geleceğin hekimlerinin yetişmesine katkı sunan Demet...

1 ay önce

Kalp Krizi Riskine Karşı Uzmandan Kritik Uyarı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umuttan Doğan, kalp krizi riskine karşı tansiyon, şeker ve...

1 ay önce

Kan şekeri neden aniden yükselir?

Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi"...

6 ay önce

Görme sağlığının geleceği İzmir’de konuşuldu

İzmir’de düzenlenen Optic World Fuarı’nda uzmanlar, özellikle çocuklarda hızla artan miyopi...

6 ay önce

Her 6 kişiden biri 'sessiz katil' ile yaşıyor!

Dünyanın, bilimsel literatürde ‘Yalnızlık Salgını’ (Loneliness Epidemic) olarak tanımlanan,...

7 ay önce

İdeal uyku süresi belli oldu

Çin’de gerçekleştirilen yeni bir bilimsel araştırma, sağlıklı bir yaşam için ideal uyku süresine...

7 ay önce

Toz, akciğer hastalıklarını tetikliyor!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aygül Güzel, günün büyük kısmını kapalı alanlarda geçiren...

7 ay önce

Milyonlarca Kişiye Kötü Haber

Bağ-Kur ve GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan geçici...

9 ay önce

Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve...

11 ay önce

İzmir'deki hastanede 'turuncu alarm'

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, ameliyathane ve sterilizasyon bölümünde gaz kaçağı...

11 ay önce