BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $81.262 %0,47 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.632,41 %0,80 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SAĞLIK Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak

Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Norveç hükümetinin desteğiyle başlatılan “Eşitlik İçin Gençlik: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Sivil Alanlar İnşa Etmek” başlıklı proje kapsamında ilk toplantı İzmir’de gerçekleştirildi.

0Yorumlar
Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olduğu proje ile gençlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yerel düzeyde karar alma süreçlerine katılımının güçlendirilmesi sağlanacak.
 
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın "gençler ve kadınlar için daha güvenli ve konforlu bir kent oluşturulması" hedefi kapsamında çalışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile paydaş olarak yer aldığı “Eşitlik İçin Gençlik: Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dayalı Sivil Alanlar İnşa Etmek” projesi ile üç kentte, kadınlar ve gençlerin yaşadığı sorunlar tespit edilerek çözüme kavuşturulacak.

Hayata geçirilen projenin ilk ayağı için yürütücüler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Yerleşkesi'nde bir araya geldi. Toplantıda, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi, erkeklerin bu sürece katkısı, çalışan ve genç kadınların kent yaşamında karşılaştığı problemler ve çözüm önerileri konuşuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, Kadın Çalışmaları Şube Müdürü Berna Yurdusev Payamlıdağ ve Gençlik Çalışmaları Şube Müdürü Pelin Akbaş'ın temsil ettiği toplantının oturumlarında, ilçe belediyelerinin temsilcileri, gençlik ve kadın örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de yer aldı.

Kapsayıcı politikalar üretilecek

Ocak 2026'ya kadar faaliyetlerini sürdürecek proje ile genç kadınların kentsel ve kamusal yaşama katılımını artırmak amacıyla çok boyutlu ve bütünleşik bir yaklaşım benimsenecek. Toplumsal cinsiyet ilişkilerinin karmaşık dinamikleri dikkate alınarak masa başı araştırma, paydaş toplantıları ve yarı yapılandırılmış forumlar yapılacak.Antalya, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin üç farklı ilinde uygulanacak projeyle özellikle genç kadınların kent yaşamında, karar alma süreçlerinde ve sivil toplum alanında etkili roller üstlenmeleri sağlanacak.

Proje boyunca elde edilecek somut çıktılar arasında yerel eylem planları, politika önerileri ve genç kadınlar tarafından geliştirilen prototip çözümler bulunacak.Forumlar ve paydaş toplantıları aracılığıyla temel engeller ve kolaylaştırıcı unsurlar haritalanacak. Atölye ve hackathonlar ise katılımcıların deneyimlerinden yola çıkarak uygulanabilir öneriler ve araçlar ortaya çıkaracak.

Bu çıktılar, hem yerel düzeyde savunuculuk çabalarına hem de belediyelerde kapsayıcı politikaların geliştirilmesine doğrudan katkı sağlayacak, projenin etkisini ölçülebilir ve sürdürülebilir kılacak. Böylece özellikle genç kadınlar ve genç erkeklerin toplumsal, siyasal ve gündelik yaşamda karşılaştıkları eşitsizlikleri fark etmeleri, daha kapsayıcı, eşitlikçi ve güvenli kamusal alanlar oluşturma kapasitelerini geliştirmesi hedefleniyor.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SAĞLIK Haberleri

Tümü

Kalp Krizi Riskine Karşı Uzmandan Kritik Uyarı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umuttan Doğan, kalp krizi riskine karşı tansiyon, şeker ve...

1 gün önce

Kan şekeri neden aniden yükselir?

Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi"...

5 ay önce

Görme sağlığının geleceği İzmir’de konuşuldu

İzmir’de düzenlenen Optic World Fuarı’nda uzmanlar, özellikle çocuklarda hızla artan miyopi...

5 ay önce

Her 6 kişiden biri 'sessiz katil' ile yaşıyor!

Dünyanın, bilimsel literatürde ‘Yalnızlık Salgını’ (Loneliness Epidemic) olarak tanımlanan,...

6 ay önce

İdeal uyku süresi belli oldu

Çin’de gerçekleştirilen yeni bir bilimsel araştırma, sağlıklı bir yaşam için ideal uyku süresine...

6 ay önce

Toz, akciğer hastalıklarını tetikliyor!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aygül Güzel, günün büyük kısmını kapalı alanlarda geçiren...

6 ay önce

Milyonlarca Kişiye Kötü Haber

Bağ-Kur ve GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan geçici...

8 ay önce

İzmir'deki hastanede 'turuncu alarm'

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, ameliyathane ve sterilizasyon bölümünde gaz kaçağı...

10 ay önce

Sağlık, Kültür ve Yatırım Alanlarında Yeni Köprüler

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve heyeti, Türksoy Genel...

10 ay önce

Türkiye–Fas İş Birliği Güçleniyor

Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr Aysun Bay ve heyeti, Fas Krallığı...

10 ay önce

Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy, SATKOF İzmir İl Başkanı Oldu

Kadın hastalıkları ve doğum (jinekoloji) alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Haşmet Mesut...

11 ay önce

Yazın Serin Keyfi Limonata, Dişler İçin Tuzak Olabilir

Sıcak bir İzmir gününde buz gibi limonata içmenin keyfi bambaşka… Ferahlatıcı tadı, çocukluk...

1 yıl önce