Sağlık Bakanlığı'ndan YÖK'e sınav uyarısı
Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'e yazı yazarak, koronavirüs nedeniyle üniversitelerin final sınavlarının üniversitelerde değil de alternatif yöntemlerle yapılmasını istedi.
Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteler eğitim ve öğretim faalüyetlerini uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüyordu.
Akademik eğitimin sonuna gelinmesiyle birlikte üniversitelerde yapılacak olan final sınavları konusunda Sağlık Bakanlığı, yazdığı bir yazıyla YÖK'ü uyardı. Bakanlık, final sınavlarının yüz yüze değil de alternatif yöntemlerle yapılmasını istedi.
BAKANLIK YAZIYLA UYARDI
Sağlık Bakanlığı tarafından YÖK'e gönderilen yazıda, şunlar kaydedildi:
"Bilindiği üzere tüm dünya gibi ülkemiz de bir salgın sürecinden geçmekte ve salgını kontrol altına alabilmek için tüm kurumlarımızla her alanda üstün gayretler sarf edilmektedir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız da bu olağan üstü duruma uygun olarak tedbirler almış ve Türk yükseköğretiminin sağlıklı şekilde yürütülmesi için dinamik bir çalışma içinde olmuştur.
Ancak, Yükseköğretim Kurulunun son dönemdeki açıklamalarına göre, üniversitelerin dönem sonu sınavlarının biçimi konusunda kendi kararlarını verebilecekleri anlaşılmaktadır. Bu durum yüz yüze sınav yapılmasına da imkân tanımaktadır. Bilim Kurulumuzun görüşleri doğrultusunda Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler, bu dönemde kişilerin toplu hareketine ve bir araya gelmelerine yol açacak faaliyetlere meydan verilmemesi yönündedir.
Şehirlerarası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir.
Konunun hassasiyetine binaen, Yükseköğretim Kurulunun öğrencilerin toplu olarak bir araya gelmesine yol açabilecek uygulamalara fırsat verilmemesi yönünde karar alarak yükseköğretim kurumlarını gecikmeden bilgilendirmesi hususunda; Keyfiyeti ve bilgilerinizi rica ederim."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
2026 KPSS lisans sınav giriş yerleri erişime açıldı
2026 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılacak adayların sınav bina ve...
Karabağlarlı Gençler Sınav Öncesi Moral Depoladı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen...
İzmir İtfaiyesi’nde zorlu sınav maratonu başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 yeni itfaiye personeli alımı için başlattığı sınav sürecinde,...
SAĞLIK Haberleri
TümüKan şekeri neden aniden yükselir?
Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi"...
Görme sağlığının geleceği İzmir’de konuşuldu
İzmir’de düzenlenen Optic World Fuarı’nda uzmanlar, özellikle çocuklarda hızla artan miyopi...
Her 6 kişiden biri 'sessiz katil' ile yaşıyor!
Dünyanın, bilimsel literatürde ‘Yalnızlık Salgını’ (Loneliness Epidemic) olarak tanımlanan,...
İdeal uyku süresi belli oldu
Çin’de gerçekleştirilen yeni bir bilimsel araştırma, sağlıklı bir yaşam için ideal uyku süresine...
Toz, akciğer hastalıklarını tetikliyor!
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aygül Güzel, günün büyük kısmını kapalı alanlarda geçiren...
Milyonlarca Kişiye Kötü Haber
Bağ-Kur ve GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan geçici...
Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak
Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve...
İzmir'deki hastanede 'turuncu alarm'
İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, ameliyathane ve sterilizasyon bölümünde gaz kaçağı...
Sağlık, Kültür ve Yatırım Alanlarında Yeni Köprüler
Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay ve heyeti, Türksoy Genel...
Türkiye–Fas İş Birliği Güçleniyor
Sağlık Turizmi Konfederasyonu (SATKOF) Genel Başkanı Prof. Dr Aysun Bay ve heyeti, Fas Krallığı...
Prof. Dr. Haşmet Mesut Özsoy, SATKOF İzmir İl Başkanı Oldu
Kadın hastalıkları ve doğum (jinekoloji) alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Haşmet Mesut...
Yazın Serin Keyfi Limonata, Dişler İçin Tuzak Olabilir
Sıcak bir İzmir gününde buz gibi limonata içmenin keyfi bambaşka… Ferahlatıcı tadı, çocukluk...