BIST 100 12.122,94 %2,03 Altın 6.486,28 ₺/gr %1,48 Bitcoin $83.371 %2,63 Dolar 49,20 ₺ %0,05 Euro 55,12 ₺ %0,54 Sterlin 65,04 ₺ %0,43 Gümüş 94,34 ₺/gr %2,78 Ethereum $2.569,19 %4,56 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,18 Kanada Doları 34,51 ₺ %0,31 Avustralya Doları 34,26 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,10 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,68 Çin Yuanı 7,34 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa BELEDİYE Başkan Dutlulu, “Akgedik’te Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”

Başkan Dutlulu, “Akgedik’te Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri yerinde dinledi.

haber-merkezi
Başkan Dutlulu, “Akgedik’te Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”

Altyapı, yol, temizlik ve sosyal alan ihtiyaçlarının gündeme geldiği buluşmada, çözüm için ilgili birimlere talimat verildi. Dutlulu, Akgedik’te temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal alan eksikliklerini de gidereceklerini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlediği mahalle buluşmalarının yeni adresi Akgedik Mahallesi oldu. Buluşmaya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Ali Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Ata Temiz, Erk Kayabaş ve Ulaş Aydın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Eren Ekinci, Zabıta Dairesi Başkanı Bilgihan Hasturan, Yeni Parti Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akgedik Mahallesi sakinleri, bölgede yaşanan altyapı, yol, temizlik ve sosyal alan eksikliklerini Başkan Dutlulu’ya aktardı. Vatandaşların taleplerini tek tek dinleyen Dutlulu, ilgili belediye birimlerinin sorunları yerinde incelemesi ve çözüm üretmesi için talimat verdi.

Mahallede son dönemde Fen İşleri, Kent Estetiği ve MASKİ ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Bu kapsamda asfalt ve taş tamirleri, saha temizliği ve molozların kaldırılması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.

Su Altyapısında Yenileme Sürüyor

Akgedik’te yaşanan su kesintilerinin önemli nedenlerinden birinin altyapı sorunları olduğunu belirten Başkan Dutlulu, bölgedeki su borularının standartlarının incelendiğini ve altyapının yenilenmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. Dutlulu, 1. ve 2. bölgelerde çalışmaların tamamlandığını, 3. bölgede ise sürecin devam ettiğini belirterek, TOKİ müteahhidinin kontrolünde bulunan ve henüz MASKİ’ye devredilmeyen bölümde yaşanan sorunlara da ekiplerin müdahale ettiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğun hangi kuruma ait olduğuna bakmadan vatandaşların mağduriyet yaşadığı her noktada destek verdiklerini vurgulayan Dutlulu, “Bizim için Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesi veya devletin herhangi bir kurumu fark etmez. Her sıkıntıda biz elimizi taşın altına koyarız” dedi.

“Buraya Gerekli Özen Gösterilmemiş”

Akgedik’in geçmiş yıllarda hizmet ve sosyal alanlar bakımından yeterli yatırımı alamadığını belirten Başkan Dutlulu, bölgenin yeni bir yerleşim alanı olarak planlandığını ancak süreç içerisinde önemli eksikliklerin ortaya çıktığını söyledi. Dutlulu, şöyle konuştu: “Belediye Başkanı olduğumda ne yazık ki Manisa’nın birçok noktasında hizmet açısından geride kalmış bir tabloyla karşılaşmıştım. Merkez mahallelerden biraz dışarı çıktığınızda farklı bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Akgedik de bunun örneklerinden biri. Burası iyi niyetle başlanmış bir proje. Manisa’ya yeni bir yerleşim alanı kazandırılması amaçlanmış. Ancak bu iş yapılırken gerekli özen gösterilmemiş. Belediyeler, hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesi, gerekli yatırımları yapmamış. Sosyal tesisler ve sosyal alanlar konusunda geride kalınmış. Bunun sonucunda da bugün çözülmesi gereken önemli sorunlarla karşı karşıyayız.”

2027’de Sosyal Alan Yatırımları

Akgedik’teki sorunları temel hizmetler ve sosyal ihtiyaçlar olmak üzere iki başlıkta değerlendirdiklerini belirten Dutlulu, yol, temizlik ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü; sosyal alan eksikliklerinin giderilmesi için de Yunusemre Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ile yaptıkları görüşmeler kapsamında Akgedik’e halı saha, pazar yeri, taziye evi ve düğün salonu kazandırılması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek, bu yatırımların 2027 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Dutlulu, “Büyükşehir olarak daha büyük projeleri, ilçe belediyelerimiz de orta ölçekli projeleri yapsın istiyoruz. Burada halı saha, pazar yeri, taziye evi ve düğün salonu ihtiyacı var. Projeleri Yunusemre Belediyemiz hazırlayacak, biz de ortak kullanım ve finansman konusunda destek olacağız. İnşallah 2027 yılı içerisinde bu alandaki eksiklikleri tamamlayacağız” dedi.

“Her Sorununuzla Kendi Sorunum Gibi İlgileneceğim”

Akgedik’in uzun yıllar yeterince ilgi görmediğini ifade eden Başkan Dutlulu, bundan sonraki süreçte bölgenin sorunlarının yakından takip edileceğini söyledi. Dutlulu, “Bir belediye başkanının her sorunu çözme şansı yoktur. Kimi sorun çözülür, kimisi çözülmez. Ancak ben her sorununuzla kendi sorunum gibi ilgileneceğime emin olabilirsiniz. Temel işlerimiz belli; yollarınız düzgün olacak, çöpleriniz toplanacak, sularınız akacak. Bunların yanında eksikliğini hissettiğiniz sosyal alanları ve sosyal projeleri de gerçekleştireceğiz. Artık Akgedik için yeni bir başlangıç yapalım. Sizler için, hizmet için buradayız” diye konuştu.

Dutlulu, vatandaşlarla bir araya gelmenin önemine de değinerek, “Eksikliklerimizi, iyi yaptıklarımızı ve kötü yaptıklarımızı sizlerden duymak istiyorum. Bunun için sahada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Balaban, “Akgedik’e Verdiğimiz Sözleri Yerine Getireceğiz”

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban da Akgedik’te geçmişten gelen önemli eksiklikler bulunduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi. Balaban, “Besim Başkanımız gerçekten çok iyi çalışıyor. Halk toplantıları düzenliyor ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinliyor. Biz de Büyükşehir Belediyemizle birlikte Akgedik bölgesine halı saha, taziye evi, düğün salonu ve pazar yeri kazandıracağız. 2027 yılında bu projelerin ihalelerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Böylece Akgedik’e verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız” dedi.

Arcak, “Akgedik Yıllardır Yok Sayıldı”

YENİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak ise Akgedik’in yıllardır yeterli hizmet alamadığını belirterek, Büyükşehir ve Yunusemre belediyelerinin bölgedeki sorunların çözümü için çalışma yürüttüğünü söyledi. Arcak, “Akgedik ne yazık ki yıllardır yok sayılan bir mahalle oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve Yunusemre Belediye Başkanımız Semih Balaban ile birlikte buraya elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesi ve bundan sonraki süreçte yeni hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışacağız” diye konuştu.



Kaynak: haber-merkezi

BELEDİYE Haberleri

Tümü

İzmirli güreşçiden Balkan Şampiyonası’nda gümüş madalya

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, Hırvatistan’daki Balkan...

1 gün önce

Gençlik Şenliği, gençlerin enerjisini İzmir’e yayıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Genç İzmir Gençlik Şenliği”, renkli...

1 gün önce

Buca’da kursiyerlerden renkli bahçe buluşması

Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi kursiyerleri, düzenlenen bahçe buluşmasında...

1 gün önce

Kardeş Belediyeler Tepebaşı ve Ayvalık’tan Veri...

Ayvalık Belediyesi ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, olası afet ve olağanüstü durumlarda...

1 gün önce

Karşıyaka’da ‘Sancar Maruflu Sivil Akademisi’ başladı

Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla...

1 gün önce

Konak’ta Meme Kanseri Farkındalık Seminerleri başladı

Konak Belediyesi ve Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birlikte düzenlediği Meme Kanseri...

1 gün önce

Efes Selçuklu Kadınlara Sağlık Eğitimi: Sağlık...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Meme Kanseri Farkındalık...

1 gün önce

Buca'nın 2027 yılı bütçesi onaylandı

Buca Belediyesi 2027 Mali Yılı Bütçesi, 7 milyar 800 milyon lira olarak belirlendi. Buca...

1 gün önce

Bornova’da ortak akıl dönemi

Bornova Belediyesi, Erzene Mahallesi’nde bulunan ve içerisinde halı sahanın da yer aldığı 19...

1 gün önce

İzmirli Muhammed Balkan ikincisi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Muhammed Emin Uyumaz, U20 Grekoromen Güreş...

1 gün önce

Kuş gözlemcileri Çakalburnu Lagünü’nde buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Parkta Etkinlik Var” programı, flamingolar ve tepeli...

1 gün önce

Zabıtadan kaçak döküme karşı koruma kalkanı

Çevre denetimindeki yetkisini güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat...

1 gün önce