BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62 Bitcoin $80.563 %1,08 Dolar 49,77 ₺ %0,08 Euro 55,87 ₺ %0,14 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20 Ethereum $2.342,08 %1,70 İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40 Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14 Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa SAĞLIK Genetik kodlarınız İzmir'de çözülüyor

Genetik kodlarınız İzmir'de çözülüyor

Genetik kodları üzerine çalışmalar yapan bir genetik firması, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık İhtisas Teknoparkı’nda (DEPARK), genetik risk haritalamaya imkan veren özel test hizmetleri konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.

0Yorumlar
Genetik kodlarınız İzmir'de çözülüyor

AR-GE, inovasyon çalışmaları ve sanayi işbirliği alanlarında Türkiye’nin önde gelen teknoloji üslerinden biri olan DEPARK, genetik kodlama çözümünde önemli çalışmalara ev sahipliği yapıyor. DEPARK’ta genetik çalışmalar yürüten özel bir firma tarafından geliştirilen genetik testler sayesinde, en son teknoloji kullanılarak basit bir tükürük örneği ile DNA analizi yapılıyor; elde edilen genetik veriler de özel biyoinformatik yöntemler ve güçlü algoritmalarla raporlanıyor. Bu rapor, bilinçli ve kaliteli bir yaşam sürülmesi için adeta kılavuz oluyor. Yapılan genetik testler yardımıyla en doğru ilacın, en doğru dozda verilmesine imkan sağlanıyor. Devletin, sağlık alanında yapılan harcama bütçesinden tasarruf etmesini, bu sayede harcamaların mali bir yük oluşturmasının önüne geçiliyor. DEPARK’ta teknolojik gelişmelerin insan hayatını daha konforlu ve keyifli hale getirmesi için üniversite, araştırma merkezleri ve yenilikçi girişimler işbirliğinde yürütülen çalışmalar artarak devam ediyor.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Dokuz Eylül Üniversitesi yetkilileri, “Günümüzde sağlık sektöründe var olan ancak önlenebilir; kalp hastalıkları, damar hastalıkları, diyabet, Alzheimer, kemik ve eklem hastalıkları, kanser gibi birçok hastalığın tedavisi için hem devletin hem de bireylerin yaptığı harcamalar önlenemez bir boyuta gelmiştir. Testler, bu hastalıkların ortaya çıkmasını engelleyebilir ve tedavi masraflarını en aza indirebilir. Bu amaçla Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık İhtisas Teknoparkı olan DEPARK’ta, firmalarımızla birlikte önemli çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca akademisyenler ile öğrencilerimiz de DEPARK çatısı altında şirket kurarak bilimsel projeler yürütebilmektedirler” diye konuştular.

DEPARK HAKKINDA

2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi çatısı altında kurulan DEPARK’ta 123 aktif firma bilimsel ve akademik çalışmalar yapmaktadır. Firmalar, üniversite yerleşkeleri içerisinde bulunan Zeytin, Nar Kompleks, Alfa ve Beta binalarında hizmet vermektedir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SAĞLIK Haberleri

Tümü

Grip ve nezleye karşı mandalina tüketenler dikkat! Nezle...

Kış aylarında nezle ve gribe karşı sıkça tüketilen mandalinanın C vitamini üzerinden...

17 gün önce

Her gün içiyorsanız dikkat! Damarları doğrudan tıkamıyor...

Damar sertliği uzun yıllar belirti vermeden ilerleyebiliyor. Uzmanlar; düzenli egzersiz, dengeli...

20 gün önce

İzmir Bakırçay Üniversitesinde Demet Karakaş İçin Anma...

Bedenini tıp eğitimine bağışlayarak geleceğin hekimlerinin yetişmesine katkı sunan Demet...

1 ay önce

Kalp Krizi Riskine Karşı Uzmandan Kritik Uyarı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Umuttan Doğan, kalp krizi riskine karşı tansiyon, şeker ve...

1 ay önce

Kan şekeri neden aniden yükselir?

Vücudun besinlere verdiği tepkiyi ölçen teknolojik cihazların yaygınlaşması, "kan şekeri takibi"...

6 ay önce

Görme sağlığının geleceği İzmir’de konuşuldu

İzmir’de düzenlenen Optic World Fuarı’nda uzmanlar, özellikle çocuklarda hızla artan miyopi...

6 ay önce

Her 6 kişiden biri 'sessiz katil' ile yaşıyor!

Dünyanın, bilimsel literatürde ‘Yalnızlık Salgını’ (Loneliness Epidemic) olarak tanımlanan,...

7 ay önce

İdeal uyku süresi belli oldu

Çin’de gerçekleştirilen yeni bir bilimsel araştırma, sağlıklı bir yaşam için ideal uyku süresine...

7 ay önce

Toz, akciğer hastalıklarını tetikliyor!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Aygül Güzel, günün büyük kısmını kapalı alanlarda geçiren...

7 ay önce

Milyonlarca Kişiye Kötü Haber

Bağ-Kur ve GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan geçici...

9 ay önce

Kentler, genç kadınlar için daha "eşit" olacak

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) koordinasyonunda, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve...

11 ay önce

İzmir'deki hastanede 'turuncu alarm'

İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, ameliyathane ve sterilizasyon bölümünde gaz kaçağı...

11 ay önce