Buca’da görkemli açılış töreni
BUCA Belediyesi, engelsiz kentsel yaşam alanları temasıyla hayata geçirdiği Kosova Bağımsızlık Parkı'nı görkemli bir törenle hizmete açtı.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Buca’dan Balkanlar’a uzanan birlik ve kardeşlik bağlarımız, bugün Kosova’ya hep birlikte göndereceğimiz selam ile taçlanmış olacaktır” dedi.
Buca Belediyesi’nin Buca Koop Mahallesi'ndeki 3 bin 500 metrekarelik alanda yaptığı Kosova Bağımsızlık Parkı’nın açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Müsteşarı Petrit Prekazi, Kosova Rumeli Kültür Derneği Başkanı Uğur Şengöz, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, İyi Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun, AK Parti Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz, Buca Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mesajın okunması ile başladı.
Rumeli Halk Oyunları Derneği’nin gösterisi ise törene renk kattı.

BUCA İLE DOSTLUK BAĞI
Törende konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Balkan coğrafyası ile Buca arasındaki dostluk bağına dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Dost ve kardeş Kosova’nın bağımsızlığının 15. yılında Buca’mıza kazandırdığımız bu parka Kosova Bağımsızlık Parkı adını vererek bu bağları daha da güçlendirmek istedik. Hepimizin bildiği gibi Kosova, uzun ve zorlu bir sürecin ardından bağımsızlığını ilan etti. Bu bağımsızlık, halkın iradesinin ve özgürlüğün gücünü simgeliyor. Kosova'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliği Balkanlar'daki istikrar ve barış için olmazsa olmazdır."
KENTE DEĞER KATACAK
Buca’da için yeni bir yaşam alanı daha yaratmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarına da değinen Başkan Kılıç, engelsiz yaşam alanı teması ile düzenlenen parkın kentin değerine değer katacağına inandıklarını söyledi.

BAŞKAN SOYER’DEN METRO MÜJDESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Bucalılara müjde vererek, kasım ayında iki dev köstebeğin Buca metrosu için tünel kazmaya başlayacağını ifade etti. Başkan Soyer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok az kaldı. Belki de tarihimizin en verimliliği yüksek projesi olarak hayata geçireceğiz. Çünkü 4 yıl ödemesiz döneminde inşaatı bitirmiş olacağız. Kredi geri ödemeye başlandığında tesis açıldığı için elde edilen gelirle biz geri ödemesini yapacağız. Rakam da aklınızda kalsın; günde 400 bin yolcuyu taşıyacağız ve senede 45 milyon Euro’luk bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. Özetle ne devletimizin , ne belediyemizin, ne kimsenin cebinden bir lira çıkmadan kendi kendini finansa eden bir yatırımla, Buca’yı huzurla konforla, ucuz toplu taşıma ile buluşturmuş olacağız”.
BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR
Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Müsteşarı Petrit Prekazi, bu parkın iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine vesile olacağını söyledi. Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Uğur Şengöz de, Buca Belediyesi Başkanı Erkan Kılıç’a kente kazandırdığı bu değerden dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, törene katılan heyet parkın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra, parkın içindeki Kosova Barış Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.
HER YAŞTAN BUCALIYA HİZMET VERECEK
Engelli bireylerin rahatça vakit geçirebileceği bir mekân olarak tasarlanan Kosova Bağımsızlık Parkı, 3 bin 500 metrekarelik bir alanda kuruldu. 600 metrekarelik yeşil alanı ile kent içinde yeni bir nefes alanı yaratan parkta, Kosova Barış Anıtı da inşa edildi. Her yaşa hitap eden parkta dinlenme alanlarının yanı sıra gençler için kaykay alanı da yer alıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir Bakırçay Üniversitesinde Demet Karakaş İçin Anma...
Bedenini tıp eğitimine bağışlayarak geleceğin hekimlerinin yetişmesine katkı sunan Demet...
Buca Belediyesi'nden yıldızlı açılışlar!
Buca Belediyesi tarafından 15 Mayıs Cuma Günü Saat: 16:00'da toplu açılış töreni...
Buca’nın Zeki – Metin Amfi Tiyatrosu’na görkemli açılış
Buca Belediyesi, Zeki – Metin Amfi Tiyatro’nun açılışını bu pazar canlı olarak yayınlanacak Halk...
GÜNDEM Haberleri
TümüBakırköy Belediyesi'ne operasyon! 37 şüpheli gözaltına...
Bakırköy Belediyesi'nde 2024-2026 yılları arasında yapılan ihalelerde usulsüzlük ve kamu zararı...
Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...
Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor
EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...
Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı
Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi...
Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ’da düzenlendi
Ana-Süm-Der öncülüğünde Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi’nde üretim,...
MASAK incelemesinde 55 derneğe işlem istendi
1 Ocak 2024 ile 19 Haziran 2026 arasında yürütülen incelemelerde 76 dernekten 55’i hakkında...
Oktay Saral görevden alınması hakkında konuştu
Azerbaycan’daki başörtüsü uygulamalarına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Oktay Saral,...
Kiralık araçta belgesiz hasar talepleri sınırlandırılacak
1 Ocak 2027’de yürürlüğe gireceği belirtilen düzenlemeyle kiralık araçlardaki hasar bedellerinin...
Bolu Belediyesine yönelik operasyonda 4 kişi gözaltında
Bolu Belediyesine yönelik “ihaleye fesat karıştırma” ve “zimmet” soruşturmasında Belediye Başkan...
Memur emeklisine 25 bin TL ek ödeme teklifi TBMM'de
TBMM'ye sunulan kanun teklifi, kabul edilmesi halinde memur emeklilerine aylık 25 bin 153,05 TL...
Avrupa'da elektrikli otomobil satışları arttı, Türkiye'de...
Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yüzde 41,9 artarken Türkiye'de yüzde 9,08 geriledi;...
İzmir dahil Ege'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, İzmir dahil 7 ilde kuvvetli ve şiddetli sağanak, Güney Ege ve Marmara'da ise saatte...