BIST 100 11.092,14 %0,22 Altın 6.428,32 ₺/gr %0,68 Bitcoin $80.464 %0,27 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,82 ₺ %0,16 Sterlin 66,48 ₺ %0,11 Gümüş 86,55 ₺/gr %0,46 Ethereum $2.334,81 %0,40 İsviçre Frangı 60,26 ₺ %0,00 Kanada Doları 35,51 ₺ %0,08 Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,19 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,14 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,53 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa GÜNDEM Karşıyaka’dan üretime 300 bin paket atalık tohum desteği

Karşıyaka’dan üretime 300 bin paket atalık tohum desteği

Karşıyaka Belediyesi’nin bir yıl önce hizmete açtığı Şehit Muhittin ve Ayşe Dudu Sağıroğlu Atalık Tohum Merkezi’nde bugüne kadar 300 bin tohum paketlemesi yapılarak hem Karşıyakalılara hem de Türkiye’nin farklı yerlerindeki vatandaşlara ulaştırıldı.

0Yorumlar
Karşıyaka’dan üretime 300 bin paket atalık tohum desteği

Üretimin ve kent için tarımın önemine değinen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Günümüzde sadece tüketen değil, aynı zamanda üretime katkıda bulunan toplumlara dönüşmek zorundayız” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, iklim değişikliği ve gıda krizine karşı yürüttüğü etkin mücadele kapsamında, yüzlerce yerel tohumu toprakla buluşturmaya devam ediyor. Belediye bünyesindeki Şehit Muhittin ve Ayşe Dudu Sağıroğlu Atalık Tohum Merkezi aracılığıyla, hem yerel türlerin korunmasına hem de doğal çevrenin dengesine katkı sunuluyor. Bir yıl önce açılan merkezde; bölgenin iklimine, toprak ve coğrafi özelliklerine uyum sağlayan ve yerel üretici tarafından yüzlerce yıldır üretimi yapılan tohumlar koruma altına alınıp çoğaltılarak biyoçeşitliliğin devamı sağlanıyor.

Karşıyaka’dan üretime 300 bin paket atalık tohum desteği

HEM ÜRETİM HEM DAĞITIM

Karşıyakalıları sağlıklı, adil ve temiz gıdaya ulaştırmayı hedefleyen Atalık Tohum Merkezi’nde yaklaşık 1800 çeşit domates tatlı-acı biber, patlıcan, karpuz, kavun, bal kabağı, fasulye, börülce, mısır, su kabağı, kışlık sebze, bamya, salatalık ve ayçiçeği gibi türlerden yerel tohumlar bulunuyor. Bunlar sürekli ekilip çoğaltılıyor, halkla ve yerel üreticilerle ücretsiz şekilde paylaşılıyor. Tohumlardan fideler de üretilerek talepte bulunan vatandaşlara veriliyor. Bu kapsamda bugüne kadar merkezde 300 bin tohum paketlemesi yapıldı ve ücretsiz olarak dağıtıldı.

Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde kurulan bostanda gerçekleştirilen örnek uygulamada ata tohumları kullanılarak yetiştirilen sebzeler olgunlaşıyor ve hasat ediliyor. Ürünlerin bir kısmı tohumluk olarak değerlendirilirken bir kısmı da ürünün çiftçiye ve tüketiciye yönelik tanıtım faaliyetlerinde kullanılıyor.

ÜRETEN TOPLUM VURGUSU

Yerel ürünlerin ve tohumların korunması gerektiğine vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Günümüzde sadece tüketen değil, aynı zamanda üretime katkıda bulunan toplumlara dönüşmek zorundayız. Bunun için tarıma destek olmamız; yerel ürünlerimizi, onların tohumlarını korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda kırsal alanda tarımla uğraşan vatandaşlarımıza da kentten elimizden geldiğince destek vermeliyiz. Bu anlayışla kurduğumuz Şehit Muhittin ve Ayşe Dudu Sağıroğlu Atalık Tohum Merkezi bir yılı aşkın sürede çok güzel işler başardı, önemli bir misyon üstlendi. Karşıyaka’da yerel tohumları korumanın ve toprakla buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Geleceğimiz için üretime katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Üreten, ürettiğini adilce, hakça bölüşen bir düzen için çalışıyoruz. Torunlarımıza, çocuklarımıza üreten bir Türkiye bırakacağız” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNDEM Haberleri

Tümü

Yanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza

Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...

12 saat önce

Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor

EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...

14 saat önce

Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı

Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi...

15 saat önce

Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ’da düzenlendi

Ana-Süm-Der öncülüğünde Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi’nde üretim,...

15 saat önce

MASAK incelemesinde 55 derneğe işlem istendi

1 Ocak 2024 ile 19 Haziran 2026 arasında yürütülen incelemelerde 76 dernekten 55’i hakkında...

15 saat önce

Oktay Saral görevden alınması hakkında konuştu

Azerbaycan’daki başörtüsü uygulamalarına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Oktay Saral,...

15 saat önce

Kiralık araçta belgesiz hasar talepleri sınırlandırılacak

1 Ocak 2027’de yürürlüğe gireceği belirtilen düzenlemeyle kiralık araçlardaki hasar bedellerinin...

16 saat önce

Bolu Belediyesine yönelik operasyonda 4 kişi gözaltında

Bolu Belediyesine yönelik “ihaleye fesat karıştırma” ve “zimmet” soruşturmasında Belediye Başkan...

16 saat önce

Memur emeklisine 25 bin TL ek ödeme teklifi TBMM'de

TBMM'ye sunulan kanun teklifi, kabul edilmesi halinde memur emeklilerine aylık 25 bin 153,05 TL...

17 saat önce

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları arttı, Türkiye'de...

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yüzde 41,9 artarken Türkiye'de yüzde 9,08 geriledi;...

17 saat önce

İzmir dahil Ege'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, İzmir dahil 7 ilde kuvvetli ve şiddetli sağanak, Güney Ege ve Marmara'da ise saatte...

17 saat önce

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde fon soruşturması var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00’te yapılacak Kabine toplantısında fon...

17 saat önce