MEBGEM’de LGS zaferi
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim Kurs Merkezi(MEBGEM) bünyesinde eğitim alan 550 öğrencinin büyük bir bölümü, Liseye Giriş Sınavı(LGS)’nda hedefledikleri yüzdelik dilime girmeyi başardı.
MEBGEM Mart ayından itibaren etkisini göstermeye başlayan Covid-19’un her alandaki olumsuz etkilerine rağmen, eğitimine ara vermeyerek bünyesinde kayıtlı bulunan 550 öğrencisinin LGS’de başarılı olmasına katkı sağladı.
Covid-19 tedbirlerine karşı yapmış olduğu planlı ve hızlı çalışmayla karşılaşılan sorunlara çözüm üreterek Türkiye’de Gençlik Eğitim Kurs Merkezleri arasında bir ilke imza atan MEBGEM, eğitimlerine ara vermeyerek 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 8-12. sınıflar ile mezun sınıfı öğrencileri ve velileri bu süreç boyunca mağdur etmedi. Bu başarılı çalışma sonucunda MEBGEM öğrencilerinin büyük bir bölümü İzmir’in en prestijli liselerine kayıt yaptırabilecek yüzdelik dilime girmeye hak kazandı.
İzmir’in en iyi okullarına girebilecekler
LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, MEBGEM öğrencilerinin başarı durumları da ortaya çıktı. LGS sonuçlarına göre; MEBGEM öğrencilerinden 62’si 0-04,99 yüzdelik dilimine, 137 öğrenci ise 0- 09,99 yüzdelik dilim aralığına girmeyi başardı. Elde edilen başarılı sonuçların ardından MEBGEM öğrencileri ağırlıklı olarak İzmir’in en iyi liseleri arasında olan; Fen Liseleri, Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi gibi prestijli liselere yerleşebilecek yüzdelik dilime girmeye hak kazandılar. MEBGEM bünyesinde hizmet veren uzman rehber öğretmenler tercih dönemi boyunca öğrencilerine danışmanlık hizmeti vermeye devam edecekler.
Başkan Aksoy: “Öğrencilerimizle gurur duyuyorum”
LGS başarısının ardından bir açıklama yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Covid-19 hastalığının ülkemizde görülmeye başlanmasından ve eğitime ara verilme ihtimali ortaya çıktığı andan itibaren bu konudaki çalışmalarımız başladı. Online eğitime geçen Türkiye’deki ilk belediyelerden biriyiz. Bu süreci başarılı bir şekilde yürüttük ve bunun sonucunu da aldık. Öğrencilerimiz LGS sınavında çok başarılı sonuçlar aldılar. Hepsini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Öğrencilerimizin başarısı için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.
Menemen’li tüm öğrencilere rehberlik hizmeti MEBGEM’den
MEBGEM tercih döneminde 8. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti sunmaya devam edecek. Bu hizmetten Menemen’de ikamet eden tüm öğrenciler faydalanabilecekler. MEBGEM rehberlik hizmetinden yararlanmak isteyen öğrenciler ve veliler; Asarlık Şube için 0 232 841 23 59, Merkez Şube için 0 232 502 00 09 numaralı telefonlardan randevu alabilirler.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Dutlulu, MABEM’li Öğrencilerin LGS Başarısını...
Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren MABEM’in 2025-2026 eğitim öğretim...
KARBEM’den LGS’de yüzde 95,7 başarı
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme...
GAZİDEK'ten LGS'de gururlandıran başarı
Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu'nda (GAZİDEK) eğitim alan öğrenciler, Liselere Geçiş...
GÜNDEM Haberleri
TümüYanıltıcı emlak ilanına 28 bin 620 TL ceza
Satış fiyatını 2 milyon TL gösterip arayanlara bu tutarın peşinat olduğunu söyleyen emlak...
Elektrik faturalarında akıllı sayaç dönemi genişliyor
EPDK, 2027 sonuna kadar 2,7 milyon yeni akıllı sayaç kurmayı planlıyor; sistemle 7 milyon...
Gürsel Tekin’den Özgür Özel’e CHP’ye dönüş çağrısı
Gürsel Tekin, Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle özür dilemesi...
Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi Elazığ’da düzenlendi
Ana-Süm-Der öncülüğünde Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Zirvesi’nde üretim,...
MASAK incelemesinde 55 derneğe işlem istendi
1 Ocak 2024 ile 19 Haziran 2026 arasında yürütülen incelemelerde 76 dernekten 55’i hakkında...
Oktay Saral görevden alınması hakkında konuştu
Azerbaycan’daki başörtüsü uygulamalarına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Oktay Saral,...
Kiralık araçta belgesiz hasar talepleri sınırlandırılacak
1 Ocak 2027’de yürürlüğe gireceği belirtilen düzenlemeyle kiralık araçlardaki hasar bedellerinin...
Bolu Belediyesine yönelik operasyonda 4 kişi gözaltında
Bolu Belediyesine yönelik “ihaleye fesat karıştırma” ve “zimmet” soruşturmasında Belediye Başkan...
Memur emeklisine 25 bin TL ek ödeme teklifi TBMM'de
TBMM'ye sunulan kanun teklifi, kabul edilmesi halinde memur emeklilerine aylık 25 bin 153,05 TL...
Avrupa'da elektrikli otomobil satışları arttı, Türkiye'de...
Avrupa'da elektrikli otomobil satışları yüzde 41,9 artarken Türkiye'de yüzde 9,08 geriledi;...
İzmir dahil Ege'de kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji, İzmir dahil 7 ilde kuvvetli ve şiddetli sağanak, Güney Ege ve Marmara'da ise saatte...
Kabine bugün toplanıyor: Gündemde fon soruşturması var
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 15.00’te yapılacak Kabine toplantısında fon...
